"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Balıklı İskoç salatası

Balıkları yıkayıp süzün. Üzerlerine tuz serpip süzgeçte bekletin.

Tereyağını ve sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın.
Doğranmış sarmısak ve maydanozu tavaya aktarıp karıştırarak bir dakika kadar kavurun. Balıkları da ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
Limon suyu, soya sosu ve karabiberi katıp 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp kenarda bekletin. Artık balık pişmiştir. Beyaz ve kırmızı lahanayı biraz tuzla ovarak yumuşatın ve salata tabağına koyun.
Üzerine tavadaki balığı ve sosunu aktarıp karıştırarak servise sunun.

Malzeme listesi

- 500-750 gr fener   ya da kılıç balığı   (Temizlenip kuşbaşı  doğranmış olmalı)
- 2 çay kaşığı tuz
- 50 gr tereyağı + 3 yemek  kaşığı sıvıyağ
- 3 büyük diş sarmısak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı soya sosu
Ayrıca;
- 2 su bardağı ince kıyılmış  beyaz lahana
- 2 su bardağı ince kıyılmış  kırmızı lahana

X