Balıklarla sivrisinek mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Balıklarla sivrisinek mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 10:58

Balıklarla sivrisinek mücadelesi

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, balıklarla sivrisinek mücadelesi yapıyor. Sivrisinek larvalarını yiyen doğal avcılar, doğayı da kimyasallardan koruyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sivrisinekle mücadelede yeni bir yöntem geliştirdi. Biyolojik mücadele için balık uygulaması gerçekleştiren Büyükşehir yetkilileri, doğaya zarar vermeden balıklarla sivrisinekleri azaltmayı planlıyor. Biyolojik mücadelede kullanılan balıklar sivrisinek larvasını yiyerek doğal bir avcı rolü üstleniyor. Ancak kullanılan balık türü 'gambusia affinis' dayanıklı ve yırtıcı bir tür olduğu için larva üreme kaynaklarında başka balık türlerinin bulunmamasına özen gösteriliyor. Ayrıca balık uygulamasının yapılacağı üreme noktalarının, kapalı su kaynakları olmasına önem veriliyor.
Balık salınımının yapılacağı su alanlarının doğal kaynaklarla bağlantısının olmaması gerekiyor. Balık uygulaması ile biyolojik mücadele gerçekleştirilirken, larva mücadelesinde daha az ürün kullanılmasına yardımcı olduğu için maliyeti düşürüyor. Mücadelede kimyasal ürünler kullanılmadığı için çevre kirliliği de önleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!