Balıkesir'in yeni emniyet müdürü çok farklı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirin yeni emniyet müdürü çok farklı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 14:58

Balıkesir'in yeni emniyet müdürü çok farklı

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'in yeni İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kısa sürede icraatlarıyla teşkilatına kendini kabul ettirerek sevdirdi. Vali Ersin Yazcı'nın Balıkesir'de göreve başlamasından sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Dağdeviren, telsiz konuşmaları ve tüm polis teşkilatına yaptığı jestlerle dikkati çekti.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, ilk olarak, 30 Temmuz Cuma günü telsizden yaptığı açıklamayla ilgi odağı oldu. Dağdeviren saat 21.00'de, telsiz anonsuyla, 'FETÖ' içinde yer alan polislere seslenirken, "İnandığı şeyi savunmayan, yanımızdaymış gibi görünen ama karşımızda olan, tasması başkasının elinde bulunan meslektaşlarıma sesleniyorum. Belki bugün bu son şansınız olabilir. Sizleri halkın oylarıyla, milli iradeyle göreve gelmiş hükümetimize ve devletimize biat etmeye davet ediyorum. Öz devletinizin kucağına özür dileyerek gelmenizi diliyorum. Bu şansı kullanın, değerlendirin. Yarın geç olabilir. Bu şansını kullanmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum. Ben makamımdayım ve sizi bekliyorum" dedi. Dağdeviren'in bu anonsunun ardından Balıkesir'de Dursunbey İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar'ın da aralarında bulunduğu birçok rütbeli polisin açığa alındığı öğrenildi. Balıkesir'de 30'u rütbeli 134 polisin açığa alındığı bildirildi.
ADANA İSTEYENE ADANA, HAVYAR İSTEYENE HAVYAR
Emniyet Müdürü Dağdeviren, aynı gün yaptığı ikinci anonsunda ise Haber Merkezi'ne seslenerek kontrol ve kapama bölgeleri başta olmak üzere kent merkezinde görev yapan tüm personelin istek ve ihtiyaçlarının Polisevi Müdürlüğü tarafından karşılanması talimatını verdi. Dağdeviren "Hain FETÖ terör örgütüne karşı gece gündüz demeden özveriyle görev yapan personelimiz, her isteğiyle ilgili varsa şimdi çekinmeden mandala basarak söyleyebilirler" dedi. Dağdeviren'in yaptığı anons şöyleydi:
"Polisevi Müdürümüzü konuyla ilgili bilgilendirin. Polisevi Müdürümüz kentin değişik noktalarında görev yapan tüm personelimize ulaşarak ne istediklerini teker teker sorsun. Adana isteyene Adana, kola isteyene kola, havyar isteyene havyar tedarik edilip görev noktalarına götürülsün" emrini verdi. Emniyet Müdürü Dağdeviren'in talimatının ardından harekete geçen Polisevi Müdürlüğü personeli, görev başındaki polisleri tek tek arayarak akşam yemeğinde ne yemek istediklerini sordu. Telsiz olmadan görev yapan çok sayıda polis, Polisevi'nden gelen soruyu şaka sandı. Sonunda ikna olan polisler İskender, Adana gibi yemek sipariş etti. Bu anons sonrası Adana kebaptan, İskender'e arzu ettikleri yemekleri yiyen personel, Emniyet Müdürü Dağdeviren'e sosyal medyadan teşekkür mesajı yağdırdı.
AKSAKLIK YAŞANMIŞ AMA
Ertesi gün de aynı uygulama sürdü. Bu kez yemek masasına oturan polisler siparişlerinin üzerinde Emniyet Müdürü Dağdeviren'in özel notuyla karşılaşınca ikinci kez şaşırdı. 'Kahraman meslektaşlarım' başlığıyla başlayan notta Dağdeviren ilk gün iaşe dağıtımında bazı sorunlar yaşandığını söyleyip, anlayış istedi. Dağdeviren'in "Gözlerinizden öper, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Hepiniz Allah'a emanet olunuz" notunu gören polislerin morali arttı. Değişik şubelerde görev yapan polisler, 20-25 yıldır teşkilatta olduklarını ve ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirterek sosyal medya, mesaj ve telefon yoluyla Dağdeviren'e teşekkür etti.
DAĞDEVİREN KİMDİR?
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, 1969 yılında Kırşehir ili Kaman İlçesi Benzer Köyü'nde doğdu. İlk ve ortaokulu memleketinde bitirdikten sonra 1983 yılında Polis Koleji'ne girdi. 1987'de Polis Koleji'nden, 1991 yılında Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra Elazığ Fırat Üniversitesi'nde yüksek lisansını yaptı. Sırasıyla Ankara, Elazığ, Antalya ve Zonguldak illerinde görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında Paris, UNESCO'da bulunan Türk temsilciliğine Güvenlik Ataşesi olarak görev yaptı. "Düşünce" isimli şiir kitabını 2011 yılında yayınladı.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!