Balıkesir'e manda teşvik talebi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesire manda teşvik talebi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 13:51

Balıkesir'e manda teşvik talebi

Haberin Devamı

BALIKESİR Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir'de manda varlığının her yıl düzenli olarak arttığını hatırlatarak, kentin damızlık üretim merkezleri arasına alınması gerektiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı Milli Tarım Projesini değerlendiren Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, hayvancılıkta yerli üretim destekleme modeli ile birlikte tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Çiftçi ve besici için büyük avantaj sağlayan bu adımları takdirle karşıladıklarını söyleyen Kula, Bakanlığın açıkladığı manda üretim merkezleri arasında Balıkesir'in yer almamasına şaşırdığını dile getirdi.

Balıkesir'de manda sayısının her yıl arttığını vurgulayan Başkan Kula, yazılı açıklamasında "Yeni proje ile oluşturulacak olan, damızlık üretim merkezleri arasında, damızlık manda üretim merkezleri de yer almaktadır. Manda üretiminde, devletimizin verdiği teşviklerle ilimizde artış gözlenmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine baktığımızda, 2014 yılında 2 bin 504 olan manda sayısı 2015 yılında yaklaşık yüzde 45 artarak 3 bin 622 adet olmuş, kırsal kesimin uğraş alanları arasında yerini almıştır. Ancak oluşturulacak olan damızlık manda üretim merkezleri arasında ilimiz yer almamaktadır. Damızlık manda üretim merkezleri arasında yer alan diğer illerde manda sayısı değişmezken, ilimizde ise manda varlığı her sene düzenli olarak artmaktadır. Balıkesir'in de damızlık manda üretim merkezlerine dahil edilmesiyle, üretim merkezlerinin yararlanacağı teşviklerden yararlanarak başta ilimiz daha sonra da ülke ekonomimize katkı sağlayacaktır. İlimizin tüm milletvekillerine Balıkesir'in dışında kaldığı manda üretim merkezi olan iller arasında yerini alıp, bölgemize büyük katkı sağlayacak bu hususta kendilerinden talepte bulunuyoruz" dedi.

Coşkun YAMAN/BALIKESİR(DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!