Balıkesir'de kumar ve tombala baskını

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde kumar ve tombala baskını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 15:04

Balıkesir'de kumar ve tombala baskını

Haberin Devamı

BALIKESİR İl Emniyet Müdürlüğü'nce hafta sonu işyerlerine yönelik kumar ve tombala denetimi yapıldı. Denetimde 2 kişi gözaltına alındı, aranan 5 şüpheli ise yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan 'Kumar ve Tombala Uygulaması' kapsamında Balıkesir'de de çalışma yapıldı. Kumar ile tombala oynayan ve oynatanlara yönelik denetim yapıldı. 76 ekipten oluşan 330 polis, hafta sonu merkez ve ilçelerde denetlemelerde bulundu. Uygulamada 135 işyeri kontrol edilirken, 15 işyerine cezai işlem uygulandı. Kontrol edilen 16 dernekten 3'ü için de cezai işlem uygulandı. Ayrıca bir işyeri ruhsatsız çalıştırılmaktan kapatılırken, 4 ruhsatsız işyerine ise cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde kumar ve tombalada kullanılan 35 deste oyun kağıdı, 238 adet oyun pulu, 718 adet dolu bira şişesi, 19 adet boş bira şişesi, 1 adet kurusıkı tabanca, 11 paket sigara, 4 adet elle oynanan tombala takımı, bir adet çarkıfelek (kumar) makinesi, 7 adet zar, 30 adet tavla pulu, 93 adet çay markası, 38 adet okey taşı, bir adet hesap cetveli, 6 adet servis bardağı, 3 adet defter, 21 adet adisyon ile 410 Türk lirası ele geçirildi.

Uygulama yapılan yerlerde polis ekipleri şahısların genel bilgi taraması (GBT) sorgularını da yaptı. Denetimlerde 2 bin 177 kişi sorgulanırken, 12 kişi hakkında adli, 36 şahıs hakkında da idari işlem yapıldı. 2 şüpheli gözaltına alınırken, aranan 5 şüpheli yakalandı.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!