Balıkesir'de göçmenleri taşıyan otobüs takla attı: 8 ölü, 48 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde göçmenleri taşıyan otobüs takla attı: 8 ölü, 48 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 07:23

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde göçmenleri taşıyan otobüs takla attı. Kazada otobüs şoförü ve 7 göçmen hayatını kaybetti, 7'si ağır 48 göçmen de yaralandı. Dün de Çanakkale'de göçmenleri taşıyan otobüsün özel bir otomobil ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kaza, saat 03.00 sıralarında Amasçakırı Mevkii'nde meydana geldi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek için Ayvalık sahillerine gittikleri öğrenilen göçmenlerin bulunduğu Y.Ö. (63) yönetimindeki 13 EC 403 plakalı otobüs iddiaya göre aşırı hız nedeniyle devrilerek takla attı.

Balıkesirde göçmenleri taşıyan otobüs takla attı: 8 ölü, 48 yaralı
Kazayı görenler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde otobüs şoförü Y.Ö. ile 7 göçmenin hayatını kaybettiği belirlendi.

Balıkesirde göçmenleri taşıyan otobüs takla attı: 8 ölü, 48 yaralı
Çoğunluğu Suriye uyruklu oldukları belirtilen 48 göçmen kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Balıkesir, İvrindi, Havran ve Edremit Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Balıkesirde göçmenleri taşıyan otobüs takla attı: 8 ölü, 48 yaralı
Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan 7 göçmenin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

AŞIRI HIZLI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kazada ölen otobüs şoförü Yaşar Özkan ile 7 sığınmacının cenazeleri, Edremit ve Havran’daki hastanelerin morguna kaldırıldı. Ölenlerden 4’ünün kadın olduğu ifade edildi. 

Otobüsün kilometre kadranının 118’de takılı olduğu belirlendi. Yapılan ilk incelemede, otobüsün aşırı hızlı olduğunu, virajda yoldan çıkarak orta refüjü aştığı anlaşıldı. Karşı şeride geçen otobüsün şarampole takla atarak düştüğü ve lastiklerinin üzerinde durduğu belirtildi. Ölenlerin çoğunun kaza anında araçtan fırladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

BU KAZALARIN NEDENİ

Bir gün önce Çanakkale’de yine göçmenleri taşıyan otobüsün kaza yapması ve 4’ü sığınmacı 6 kişinin yaşamını yitirmesi dikkatleri bu kazaların üzerine çekti. Yetkililer son dönemde yol denetimlerinin arttırılması nedeniyle, denizden kaçak yollarla Yunan adalarından geçmeye çalışanların, İstanbul’dan kiraladıkları otobüslerle ara yolları kullanarak kıyılara ulaşmaya çalıştığına dikkat çekti. Kiralanan otobüslerin, sistem dışında kalan, kullanılmayan araçlar olması, sürücülerinin de güzergahları, yolları çok işi bilmemesinin faciaya davetiye çıkardığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!