Balıkesir'de FETÖ'den 14 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde FETÖden 14 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 14:33

Balıkesir'de FETÖ'den 14 tutuklama

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 43 katip ve infaz koruma memurundan 14'ü tutuklandı, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kaçakılık Organize Suçlar (KOM), Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, adliyede çalışan 14 katip ile kentte görevli 29 infaz koruma memuru gözaltına alındı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 29'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Sürdürülen soruşturmalar çerçevesinde Balıkesir, Edremit, Burhaniye, Bandırma, Isparta, Manisa ve Çanakkale'de yapılan eş zamanlı operasyonlarla da 'adliye imamı' oldukları öne sürülen 10 kişi ile adliye çalışanlarının sohbet toplantıları düzenledikleri derneğin 10 yöneticisi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin tedbir amacıyla kendi aralarında özel iletişim programları kurdukları, iletişimlerini bu programlar üzerinden yaptıkları, deşifre olmamak amacıyla kod isim kullandıkları belirlendi. Yakalanan 20 şüpheli ile ilgili adli işlemlerin KOM Şube Müdürlüğü'nde devam ettiği bildirildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!