Balıkesir'de FETÖ/PDY'den 434 şüpheli hakkında 38 kamu davası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde FETÖ/PDYden 434 şüpheli hakkında 38 kamu davası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 19:35

Balıkesir'de FETÖ/PDY'den 434 şüpheli hakkında 38 kamu davası açıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) yürütülen soruşturmalar kapsamında 434 şüpheli hakkında hazırlanan 38 iddianamenin kabul edildiği bildirildi.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü ve FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları değerlendirilen şüpheliler ve örgütün il yapılanmasına yönelik soruşturmalar yürütüldüğü belirtildi. "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından askeri birlikler, emniyet, jandarma, adliye, infaz kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı ve özel eğitim kurumları, sağlık çalışanları, akademik personel, örgüte finans desteği sağlayan mütevelli heyeti ve sivil yapı unsurları ile bireysel faaliyetleri tespit edilen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 2 bin 167 şüpheli hakkında soruşturma yürütüldüğü aktarılan açıklamada, "Adli soruşturmalar kapsamında suç yeri itibarıyla yetkisizlik kararıyla başka illere gönderilenler hariç olmak üzere, il yargı çevresi içinde 787 kişi tutuklanmış, 917 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 134 kişi savcılık, 36 kişi ise kolluk işlemleri sonrası cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmış, 112 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır" denildi.
181 kişiye yönelik inceleme ve araştırmaların ise halen devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada ayrıca, "Soruşturmalara ilişkin 8 Aralık itibarıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve/veya 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 247'si tutuklu, 434 kişi hakkında sunulan iddianameler kabul edilerek 38 kamu davası açılmış ve kovuşturma aşamasına geçilmiştir. Düzenlenen 2 iddianame ise halen anılan mahkemede değerlendirme aşamasındadır" bilgisi verildi.
Açıklamada, haklarında soruşturma açılan hakim, cumhuriyet savcısı ve mülki idare amirlerine ilişkin dosyanın, yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bilgisine yer verildi.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!