Balıkesir'de 2 vali yardımcı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde 2 vali yardımcı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 18:01

Balıkesir'de 2 vali yardımcı tutuklandı

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)- DARBE girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Balıkesir Vali Yardımcıları Mehmet Şahin ve Mustafa Üçkuyu, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Balıkesir'de 5 general, 1 amiral ve 1 albayın tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından gözaltına alınan Vali Yardımcıları Mehmet Şahin ve Mustafa Üçkuyu da adliyeye sevk edildi. Şahin ve Üçkuyu, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görev yapan 1 albay ile 3 pilotun da gözaltına alınarak Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği bildirildi. Albay ve pilotlar ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilecek.
ÜNİVERSİTE GENEL SEKRETERİ AÇIĞA ALINDI
Balıkesir Üniversitesi'nde 10 fakülte dekanının YÖK'ün isteğiyle istifa etmesinin ardından Rektör Yardımcısı Yılmaz Arı'nın da istifa edip, görevinden ayrıldığı öğrenildi. Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Adıgüzel de açığa alındı. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi değiştirilirken, ÖSYM İl Koordinatörlüğü'nün değiştirilmesi için de ÖSYM Merkezi'ne başvuruda bulunulduğu açıklandı. Dekanların yanında bazı yüksekokul ve merkez müdürleri görevlerinden çekildi. Rektörlük, yüksekokul ve fakültelerdeki bölüm başkanlarının da çekilmeleri için de yazı gönderdi.
MEB'TE 402 PERSONEL AÇIĞA ALINDI
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aralarında 3 şube müdürü ve 2 müfettişin de olduğu 402 milli eğitim personelinin açığa alındığı öğrenildi. İl merkezi ve ilçelerde görevden alınanlar personellere görevden alma talimatı iletilirken, sayının önümüzdeki günlerde artabileceği iddia edildi.
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVDE ALINDI
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan da görevinden uzaklaştırıldı. Daha önce de terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alınan, ardından görevine iade edilen Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan bugün tekrar gözaltına alındı.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!