Balıkesir Valisi Ayvalık'ta incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Valisi Ayvalıkta incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 09:24

Balıkesir Valisi Ayvalık'ta incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, Altınova Mahallesi'nde şehit ailelerini ziyaret etmek için geldiği Ayvalık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı ilk olarak, Şehit Piyade Komando Er Tacettin Tırnavalı, Şehit Piyade Er İsmail Çıkıkçı ve Şehit Jandarma Komando Er Ali Bandioğlu'nun Ayvalık Altınova Mahallesinde yaşayan ailelerini ziyaret etti. Daha sonra Deniz Hudut Kapısı ve Cunda’da, otel olarak yapımı devam eden Despot’un Evi’nde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, tarihi evin aslına uygun restore edilmesini istedi. Vali Yazıcı’ya ziyaretinde Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer ve Ayvalık Gümrük Müdürü Mesut Koç eşlik etti. 

DESPOT'UN EVİ'NİN ASLINA UYGUN RESTORE EDİLMESİNİ İSTEDİ

Ayvalık Belediyesi tarafından yakın zamanda binasından teknik malzemelerin kadar modernize edilen Deniz Hudut Kapısı'nı gezen Vali Yazıcı için Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e teşekkür etti. Vali Yazıcı, Deniz Hudut Kapısı’ndaki incelemenin ardından Cunda Adasına geçti.  Otel olarak işletilmek üzere restore edilen Cunda Adası'nın sembol yapılarından, 1862 yılında inşa edilen ve Despot'un Evi olarak bilinen Episkos Grigorios Agathonikeos'un Sarayına giden Vali Yazıcı, Kaymakam Görgülüarslan ve Belediye Başkanı Gençer ve firma yetkililerinden bilgi aldı.

Evde incelemlerde bulunan Vali Yazıcı, “Lütfen aslına uygun yapın. Buranın tek özelliği güzelliği. O kadar harika ki böyle olunca güzel. Maliyeti artıyor tabii böyle şeyleri yaparken ama lütfen aslına uygun yapın. Butik hizmet sunacaksın. Bunu sunarken bunun ayrıcalığını insanlara yaşatmak lazım. Binanın aslına uygun yaparsanız, burası kendi kendini satar. O yüzden mutlaka aslına uygun yapın” dedi. 

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!