Balıkesir Üniversitesi'nden teröre lanet yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Üniversitesinden teröre lanet yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 15:18

Balıkesir Üniversitesi'nden teröre lanet yürüyüşü

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi'nin ülke genelinde son dönemde yaşanan terör saldırılarına tepki göstermek için düzenlediği 'teröre lanet' yürüyüşü bugün yaklaşık bin kişinin katılımıyla Çağış Kampusu'nda gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesi önünde başlayan yürüyüşe Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlker Kuş, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. "Teröre karşı omuz omuza" yazılı pankart ve Türk bayrakları ile yürüyen öğrenci ve öğretim üyeleri, "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye sloganlar attı.

Yürüyüş Rektörlük binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Öğrenciler ve öğretim üyeleri yürüyüşte görevli jandarma ekiplerine karanfil verdi. Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlker Kuş burada yaptığı konuşmada, terörün bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileyen Kuş, "Bayrağımız bizim için kutsaldır. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Milletimiz bizim için kutsaldır, milletimizi böldürmeyeceğiz. Vatanımız biçim için kutsaldır, bir santimetre kare toprağını dahi vermeyeceğiz. Devletimiz bizim için kutsaldır, parçalatmayacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi milli seferberlik ruhuyla, milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz" dedi.

"ALAYINIZ GELSE NE YAZAR"

Tüm terör örgütlerinin karşısında yer alacaklarını vurgulayan Kuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dimdik ayaktayız, hepsini lanetliyoruz. Adı ne olursa olsun ister PKK, ister DEAŞ, ister FETÖ, ister DHKP-C, alayınız gelse ne yazar, topunuz gelse ne yazar. Sizlerden korkmuyoruz, işte buradayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur' sözünde belirtildiği gibi, yüce Türk Milleti güçlüdür ve cesaretlidir. Bütün terör örgütleri şunu iyi bilmelidir ki, bir ölür bin geliriz. Bu kutsal topraklarda 'vatan sana canım feda' diyen kahraman Türk evlatları bitmedi, bitmeyecek."

Etkinlik İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erbaş'ın şehitler için dua okumasıyla sona erdi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!