Balıkesir Üniversitesi'nde uzaklaştırılan akademisyen sayısı 59'a yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Üniversitesinde uzaklaştırılan akademisyen sayısı  59a yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 15:14

Balıkesir Üniversitesi'nde uzaklaştırılan akademisyen sayısı 59'a yükseldi

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA) - DARBE girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 28 akademik personelin daha açığa alındığı Balıkesir Üniversitesi'nde, görevden uzaklaştırılan akademisyen sayısı 59'a ulaştı.
Balıkesir Üniversitesi'nde 6'sı profesör, 8'i doçent, 11'i yardımcı doçent, 3'ü öğretim elemanı olmak üzere 28 akademik personel daha açığa alındı. Yeni operasyonla birlikte Balıkesir Üniversitesi'nde açığa alınan akademik personel sayısı 59'a yükseldi. 22 Temmuz'da gerçekleştirilen ilk operasyonda 6'sı profesör, 15'i doçent, 10'u yardımcı doçent olmak üzere 31 kişi açığa alınmıştı. Balıkesir Üniversitesi'nde daha önce 10 dekan YÖK'ün isteği ile istifa etmişti. 143 öğretim elemanı ise Rektörlük tarafından yürüttükleri idari görevlerinden istifa ettirilmişti.
Balıkesir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Anayasal düzene karşı faaliyetlerde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması iddiaları ile ilgili olarak üniversitemizde 6'sı profesör, 8'i doçent, 11'i yardımcı doçent, 3'ü öğretim elemanı olmak üzere toplam 28 akademik personel hakkında soruşturma açılarak açığa alınmıştır. Bu kapsamda devletimizin ve üniversitemizin güvenliği için gerekli soruşturma ve açığa alma işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!