Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 17:19

Edremit Körfezi Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Adem Kuşçuoğlu, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulan Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun gelecek yıl eğitim ve öğretime başlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kuşçuoğlu, Edremit Körfezi'nde havacılık sektörünün gelişmesi için yıllardır uğraştıklarını hatırlattı. Bu bağlamda bölgede faaliyet gösteren Koca Seyit Havalimanı'nın ilk etapta geliştirildiğini belirten Kuşçuoğlu, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde sivil havacılık yüksekokulu kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.     

Okulun fiziki ve akademik yapılanması için kısa sürede çalışmaların başlayacağını anlatan Kuşçuoğlu, "Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun kurulum sürecini yakından takip ediyorduk ve kurulduğunu Resmi Gazete'de gördük. Çok mutluyuz. Okulumuzun, önümüzdeki yıl eğitim öğretim hizmetine açılacağını müjdelemek istiyoruz" diye konuştu.     

Kuşçuoğlu, kulüp olarak, bölgenin havacılık üssü olması için yıllardır çabaladıklarını, bu süreçte havalimanının büyütüldüğünü anımsatarak, şunları söyledi:
"Biz de kulüp olarak bölgemizde uluslararası havacılık festivalleri yapmaya başladık. Bu festivallerle, bölgedeki gençlere havacılığı sevdirmeyi hedefledik. Festivallere üniversitelerimizi davet ettik. Havacılık bölümü olan üniversitelerimiz tanıtımlarını yaptı. Bunların neticesinde birçok gencimiz havacılığa merak sardı ve o bölümü bölgede arar duruma geldi. Sonrasında, diğer bölgelerde faaliyet gösteren havacılık okullarının uçuş eğitimleri vermesi için girişimlerde bulunduk. Şu anda 3 sivil havacılık okulumuz burada ülkenin her noktasından katılan öğrencilere uçuş eğitimleri veriyor. Bu girişimlerimiz neticesinde Balıkesir Üniversitemiz ile de ortak çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar sonucunda da bölgemize Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu'nu kazandırmış bulunuyoruz."     

 

BAKMADAN GEÇME!