Balıkesir Mıpım’den 4 Milyar Euro’luk Yatırımcılar İle Dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Mıpım’den 4 Milyar Euro’luk Yatırımcılar İle Dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 17:28

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET EDİP UĞUR, FRANSA’DA KATILDIĞI DÜNYANIN EN BÜYÜK GAYRİMENKUL FUARINDAN ŞEHRE 4 MİLYAR EURO’LUK YATIRIMCILARLA DÖNÜYOR.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa’da katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarından şehre 4 milyar Euro’luk yatırımcılarla dönüyor.
Balıkesir, Fransa’daki MIPIM Gayrimenkul Fuarında yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir’in prestij projelerinden bazılarını vizyona çıkarttıkları Fransa’daki görüşmelerin son derece güzel ve verimli geçtiğini, Balıkesir’i MIPIM’den dünyaya açtıklarını bildirdi. Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak dünyadaki dev yatırımcılarla buluşmaya imkan veren MIPIM’de bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Edip Uğur Balıkesir’e 4 milyar Euro’luk yatırımcılarla birlikte dönüyor.
MIPIM’deki Balıkesir standında fuara dair kısa bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Biz Balıkesir Büyükşehir olarak buradayız. 30 Mart 2014’de Büyükşehir olduk. MIPIM dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı. Fonlar, yatırımcılar, sermaye sahipleri geliyor proje beğeniyorlar. Biz de Balıkesir olarak, Balıkesir geniş bir coğrafyaya sahip. 20 ilçesi, 300 km kıyı şeridi var, turizmde önemli bir merkez. Nüfusumuz 1 milyon 200 bin ama, yaz nüfusumuz 3 milyonu geçiyor. Ege’de Avyalık, Burhaniye, Gömeç, Edremit Altınoluk’tan Ayvalık Altınova’ya kadar güzel sahilimiz var. Orada bizim yapacağımız yat limanlarımız, turistik tesisler, oteller var. Bu bölgede bizim Kazdağılarımız dünyada oksijeni en fazla olan yer. Zeytin ve zeytinyağımız çok önemli ve dünyada en lezzetli, en değerli zeytinyağı bizim Edremit körfezimizde bulunuyor. Marmara Bölgesi bizim daha çok sanayi alanı olarak ayırdığımız bir yer. Balıkesir’in merkezinde olsun, Marmara ve Ege’de olsun termal kaynaklarımız çok fazla. Marmara’da Gönen, merkezde Sındırgı, Bigadiç. Susurluk, Manyas, yine Ege’de körfez bölgemiz termal bakımdan zengin. MIPIM’e Avrupa ülkelerinden gelen yatırımcılar var. Yine birçok temsilci burada, onlarla görüşüyor ve Balıkesir’e davet ediyoruz. İnşallah bu yaptığımız görüşmelerden netice alacağımızı umuyoruz. Bizim lojistik, turizm ve enerji ile ilgili projelerimiz var. Onları dünyaya tanıtalım diye MIPIM fuarına getirdik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’den 15 Belediye Başkanı geldik. Hem bilgi ve tecrübemiz artsın hem Balıkesir’i dünyaya tanıtalım, amacımız bu” dedi.
Balıkesir’in Ege ve Marmara bölgelerinde yer alan önemli bir İl olduğunu hatırlatan Başkan Edip Uğur, Türkiye’de toplam verginin yüzde 75’inin Balıkesir’de toplandığını, tüketimin de yüzde 75’inin bu bölgede olduğunu, Balıkesir’in üretimin ve tüketimin tam merkezi bir konumda bulunduğunun altını çizdi. Uğur, “Balıkesir’e İstanbul’dan gelen otoyol (İstanbul-İzmir Otoyolu), Çanakkale köprüsü ile Çanakkale - Balıkesir otoyolu bağlantısının ortasında. Dolayısıyla, Avrupa’dan gelen Gelen bütün araçlar, Ege ve Akdeniz’e gidecekse Balıkesir’den geçecek” dedi.
Ahmet Edip Uğur, standa gelen sermaye sahiplerine ve büyük yatırımcılara Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında ihaleye çıkacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdi, Körfez bölgesi ile Kazdağları, Türkiye’nin en uzun sahil bandı ve turizm yatırımlarını da anlattı.
Balıkesir standına başta Fransa olmak üzere fuara Türkiye’den giden medya kuruluşlarının da ilgisi yoğun oldu. MIPIM Fuarında ulusal ve uluslar arası sermaye ve fon sahipleri ile yatırımcıların oluşturduğu ziyaretçi gruplarının rağbet gösterdiği Balıkesir Büyükşehir Belediye standı en fazla ilginin gösterildiği merkez oldu. Bu arada, yabancı yatırımcılar MIPIM’ın Türkiye’ye bu sene iyi bir ev sahipliği yaptığı gözlemlerini paylaştılar.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM fuarında ekibiyle birlikte yoğun mesai harcadı. Başkan Uğur, lojistik yatırım şirketi PanaFrance firmasının Başkanı Patrick Dubois ile Balıkesir’in gelişimine daha da katkı sağlayacak önemli bir toplantı gerçekleştirdi. PanaFrance firması Bandırma’da lojistik merkez kurmak üzere yer seçimi yapmayı kararlaştırdı. Ayrıca markalı konut üreticileri Balıkesir merkezinde siteler üretmek üzere 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan GYODER zirvesine katılarak Karesi ilçesinde keşif yapacaklar. Daha önce 4 yıl İtalya’da İstanbul Başkonsolosluğu yapan Balıkesirli işadamı Haluk Sur’un arkadaşı Cushman&Wakefield Ortadoğu Direktörü Yahya Abdulla GYODER zirvesine Körfez ülkelerindeki yatırımcılarını ve aile fonlarını getirme kararı aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, İtalya’daki en büyük gayrimenkul ve inşaat birliği olan ANCE’nin (Associazione Nazionale Costruttori Edili) başkanı Paolo Buzzetti ile bir araya geldi. Buzzetti, Türkiye’de büyük yatırımlar yapmak istediklerini söyleyen Buzzetti Balıkesir’in tanıtımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u İtalya’ya davet etti. Bu birliğin küçük-orta işletmeler direktörü de İtalyanları Balıkesir’e getireceğini belirtti. Bu arada, Balıkesir standında EPRA Başkanı ile de ikili görüşme yapan Başkan Uğur’un girişimleriyle EPRA Başkanı, Balıkesir’e yüz milyarlarca Euro’luk yatırım yönlendiriyor.
İlk günden itibaren başlayan yoğun ikili görüşme ve tanıtım trafiği fuarın son gününe kadar sürdü. Gayrimenkul fuarında Almanya’nın Münih Şehri Ekonomik Kalkınma Müdürü Rita Roider ile görüşen Başkan Uğur, Münih ile Balıkesir’in kardeş şehir olmalarını önerdi. Alman Bakan, Balıkesir ile işbirliği içerisinde olmaktan mutlu olacaklarını, ikili görüşmeleri fuar sonrası da sürdüreceklerini bildirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da pavilyondaki bazı standları ziyaret etti. Uğur, Cenor Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony Mehran Khoi ile stantlarında görüştü. Uğur, Balıkesir standında Macar Yatırım Danışmanları ile bir araya geldi. Dünya’nın 10 ülkesinde lojistik yatırım yapan iş adamı İbrahim Serdar Güçar da Balıkesir Büyükşehir Belediye standını ziyaret ederek Başkan Uğur ile görüştü. Başkan Uğur, Radisson Blu Hotel direktörü Romain Avril ile de bir araya geldi. Tüm bu görüşmelerin neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilk defa katıldıkları ve etkin bir tanıtım gerçekleştirdikleri Fransa’nın Cannes şehrindeki MIPIM fuarından Balıkesir’e beraberinde 4 milyon Euro’luk yatırımcılarla birlikte dönmeyi başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Pavilyonunda Balıkesir’i yalnız bırakmayan ve verdiği destekler ile önemli katkılar sağlayan Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur’a teşekkür etti.
Fransa’nın Cannes şehrinde 10 Mart 2015 Salı günü başlayan MIPIM Fuarı bugün sona erdi. Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un öncülüğünde ilk defa katıldığı MIPIM’den elleri dolu dönen Balıkesir birçok büyükşehrin adeta gıpta ile izlediği örnek bir şehir oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!