Balıkesir CHP'den 'hayır' teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir CHPden hayır teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 13:35

Balıkesir CHP'den 'hayır' teşekkürü

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ilçe başkanlarıyla referandum değerlendirme toplantısı yaparken,  tüm parti örgütü ile birlikte yeni anayasa değişikliğine "Hayır" diyen vatandaşlara  teşekkür etti.

CHP Balıkesir İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda referandum çalışmaları ile sonuçlarını değerlendiren CHP'li Ender Biçki, "Geçen 16 Nisan'da

bir referandum yaptık. Balıkesir'de demokrasiden ve parlamenter sistemden yana olan halkımızın yüzde 54,5'i hayır oyu kullandı. Referandum çalışmalarımız sürecinde parti rozetimizi ve bayrağımızı bırakarak, demokrasi ve parlamenter sistem için mücadelemizi yaptık. Bu oylamanın memleket meselesi olduğunu anlattık. Bazı siyasilerin açıklamalarındaki gibi bizler, ayrıştıran, kutuplaştıran değil, siyasi ya da etnik kökenine bakmadan tüm halkı kucaklayan pozitif dil kullanarak Türk bayraklarıyla bu süreci gerçekleştirdik. Bu süreçte hayır çıkması için geceli gündüzlü çalışan parti örgütümüze,  demokrasiye sahip çıkan ve hayır demesini bilen tüm Balıkesirliler'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Türkiye YSK tarafından açıklanan referandum sonuçlarına göre 1 milyon 300 bin gibi çok az bir oy farkıyla yüzde 51 olarak evet oyunun önde çıktığını anımsatan Biçki, " Ancak seçim sonuçlarına şaibe karıştı. YSK sayım işlemleri sırasında seçim yasasına aykırı olarak 2 milyonun üzerinde olan mühürsüz pusula ve zarfları geçerli oy kabul etti. CHP bu hukuksuzluğa karşı hukuk ve siyasi savaşını sonuna kadar sürdürecektir" diye konuştu.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!