Balıkesir Büyükşehir kararından döndü, kavşağın adı 'Uğur Mumcu' kaldı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Büyükşehir kararından döndü, kavşağın adı Uğur Mumcu kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 10:53

Balıkesir Büyükşehir kararından döndü, kavşağın adı 'Uğur Mumcu' kaldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'deki Uğur Mumcu Kavşağı'nın adını 'Koca Seyit' olarak değiştiren Büyükşehir Belediye Meclisi, tepkiler sonrası kararından vazgeçti. Kavşağın adı 'Uğur Mumcu' olarak kalırken, üstgeçide ise 'Koca Seyit' adı verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün (perşembe) akşam gerçekleştirilen toplantısında, kentte tartışmalara neden olan Uğur Mumcu Kavşağı'nın adının 'Koca Seyit' olarak değiştirilmesi konusunda revizyona gidildi. AK Partili Yusuf Hocaoğlu, Yusuf Özenç, Mehmet Birol Şahin ve Muhsin Tüfekçi, meclis başkanlığına verdikleri önergede, 29 Haziran'daki toplantıda 'Manolya', 'Yeni İzmir' ve 'Vasıfçınar' caddelerinin kesişiminde bulunan kavşağa, oyçokluğuyla  'Koca Seyit' Kavşağı adının verildiği anımsatılırken, itirazlar sonrası yapılan incelemede bu kavşağa daha önce meclis kararıyla 'Uğur Mumcu' adının verildiğinin belirlendiği açıklandı. AK Partili 4 üye bu nedenle,  'Koca Seyit' adının kavşağa değil, üstgeçide verilmesini önerdi. Önergenin oybirliğiyle gündeme alınmasının ardından konuyla ilgili olarak Meclis üyesi ve Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza söz istedi.

İKİSİ DE BÜYÜK DEĞER

Hem demokrasi ve basın şehidi 'Uğur Mumcu'nun hem Çanakkale kahramanı 'Koca Seyit'in önemli değerler olduğunu vurgulayan Mirza, "Sosyal medyada, 'CHP ve MHP, Koca Seyit ismine karşı çıktı' diye paylaşımlar yapılıyor. Bunlar da bizi rencide ediyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Koca Seyit emperyalizme karşı mücadele etmiş bir kahraman bir askerdir. İngilizler'in Çanakkale'yi geçmek için mücadele ettiği dönemde yaptığı kahramanlıkları hepimiz biliyoruz. Koca Seyit bizim, Koca Seyit Atatürk'ün askeridir. Bunun için O'nun ismine kimse karşı çıkamaz. Uğur Mumcu da, uzun yıllar ulusalcı ve bağımsızlıktan yana yayınlar yapmış, kitaplar yazmış,  irticaya, rabıtaya ve FETÖ'ye karşı çıkmış büyük bir değerdir. Dolayısıyla bir değerin ismini değiştirerek başka bir değerin ismi yazmak doğru değil. Biz grup olarak Uğur Mumcu isminin kavşakta kalmasını sevinçle karşılıyoruz. Koca Seyit isminin de üstgeçide verilmesini kabul ediyoruz, doğru buluyoruz" dedi.

Mirza'nın konuşmasının ardından yapılan oylamada kavşağın adı 'Uğur Mumcu' olarak kalırken, yeni yapılan üstgeçide 'Koca Seyit' adı verildi. Anımsanacağı gibi Uğur Mumcu'nun adını taşıyan kavşağa  'Koca Seyit' adının verilmesi Büyükşehir Belediye Mecis üyesi CHP'li Serkan Sarı ile CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün sert tepkisini getirmişti. Sarı, yapılan değişikliği kabul etmeyeceklerini belirtirken, Tüm ise "Hiç olmazsa tarihi kişiliklere adaletli davranın, tarihe karşı adil olun" diye açıklama yapmıştı.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!