Balıkçılar mevzuatı tartıştı

Güncelleme Tarihi:

Balıkçılar mevzuatı tartıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 15:43

Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya gelen balıkçılar, su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/1 numaralı tebliğin hazırlık toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Özkaya, adil şekilde çalışıldığı taktirde bütün balıkçıların denizden ekmeğini kazanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir tarafından Başkent’e gelen balıkçılar, avcılık mevzuatını tartıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda 2012-2016 yılları arasında yürürlükte olması planlanan ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/1 numaralı tebliğin hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Özkaya, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ile balıkçılar katıldı.

Kararların takipçisiyiz

Balıkçılık ve avcılık ile ilgili parmak hesabı yapmadıklarını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, alınacak kararların takipçisi olacaklarını belirtti. Bu toplantıda avcılık uygulamalarının istişare edileceğini aktaran Koçak, kaynakları koruyarak sürdürülebilir bir avlanma sürecinin devam ettirilmesini istediklerini kaydetti. Danışma Kurulu’nda alınan kararları bozacak özel isteklerle kimsenin gelmesini istemediğini vurgulayan Koçak, her canlıya yumurtlama şansı vereceklerini, ağırlığı, boyu, yaşı gibi kurallara da uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Balıkçılar denizi korumalı

Denizleri koruma adına bütün balıkçıların ortak hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Türkiye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Özkaya, balıkçıların denizlerini koruyacağını bildiğini kaydetti. Balıkçıların yatırımlarının karşılığını alabilmesi için denizde balık olması gerektiğini hatırlatan Özkaya, kıyı koruma alanları ile koruma sahası ve kaynakların korunması gerektiğini söyledi. Özkaya, Türkiye’de bin 600 gırgır ve trolün usulsüz olarak yapıldığının altını çizerek, tebliğlere uyarak avlanan balıkçıların da usulsüz avlananlar yüzünden zarar ettiğini belirtti. Özkaya, adil şekilde çalışıldığı taktirde bütün balıkçıların denizden ekmeğini kazanacağını sözlerine ekledi.

Salona sığmadılar

Toplantı için Türkiye’nin birçok yerinden gelen balıkçılar konferans salonuna sığmadı. Toplantıyı izlemek isteyen ve yer bulamayan balıkçılar tepkilerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!