Balıkçıl dönüş yolunda

Güncelleme Tarihi:

Balıkçıl dönüş yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 09:42

Balıkçıl dönüş yolunda

Haberin Devamı

Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nden 3 yıl önce, otistik çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 'Eğitime Yelken Aç' sloganıyla 14 metrelik 'Balıkçıl' adlı yelkenlisiyle dünya turuna çıkan 50 yaşındaki Mustafa Yurtbulmuş ve birlikte çıktıkları yolculukta hayatını birleştirdiği 45 yaşındaki Elif Keskin, dönüş yolunda. Avustralya'dan rotasını Endonezya'nın Baharat Adaları grubuna çeviren çift, mayıs ayında Türkiye'de olmayı hedefliyor.
Geleceğin denizcilerini yetiştiren Mustafa Yurtbulmuş, yıllarca sürdürdüğü başarılı iş hayatını ani bir kararla sonlandırıp, kendini denize adadı. Maviye ve özgürlüğüne düşkün olan ve bugüne kadar pek çok denizde yelken açan Yurtbulmuş, 21 Eylül 2014'te bu kez dünya turu için demir aldı. Marmaris'in Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 14 metrelik bir 'Jeanneau Sun Odyssey 45' tipi yelkenli olan Balıkçıl ile yolculuğuna başlayan Yurtbulmuş'a, farklı denizler ve farklı yaşamlar keşfetme arzusuyla çıkacağı yolculuğun belli bölümlerinde, deniz tutkunu Elif Keskin de eşlik etti.
HEDEF 350 BİN LİRALIK BURS FONU OLUŞTURMAK
Yurtbulmuş ve Keskin'in, otistik çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve otizm konusunda da farkındalık yaratmak amacıyla 'Eğitime Yelken Aç' sloganıyla çıktığı yolculukta, katedilen her mil için 1 SMS atılarak toplamda 35 bin SMS gönderilmesi ve bu sayede 350 bin liralık bir burs fonu oluşturulması hedeflendi. Tohum Otizm Vakfı'na destek vermek isteyenlerin 'BURS' yazıp 5290'a mesaj göndererek kampanyaya katılabildiği dünya turu kapsamında toplamda 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce ada geçilip, 30 bin deniz mili geçilmesi planlandı.
İkilinin yaklaşık olarak 3 yılı geride bırakan maceralı yolculuğunda Akdeniz, Atlantik ve Pasifik Okyanusları geçilerek Avustralya kıtasına ulaşıldı.
SİDNEY'DE SÜRPRİZ EVLİLİK
Denizdeki tüm zorluklar ve güzellikleri bir arada yaşayıp, başaran Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Mustafa Yurtbulmuş ile Almanya'daki Goethe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu Elif Keskin, Sidney Limanı'nda geçen yılbaşı akşamı diğer uzun yol teknesi dostlarının şahitliğinde mütevazı bir törenle teknelerinde evlenip, hayatlarını birleştirdi. Yolculuklarının üçte ikilik bölümünü tamamlayan çift, dönüş yoluna geçti. Rotalarını Endonezya'nın Baharat Adaları grubuna çeviren çift, Temmuz-Ekim aylarında Endonezya, Kasım- Aralık aylarında Singapur, Malezya, Ocak'ta Tayland, Şubat ve Mart aylarında Srilanka, Maldivler, Nisan ayında Somali, Yemen, Aden, Mısır, Süveyş Kanalı ve Mayıs ayında da Akdeniz'i geçerek Türkiye'de olmayı hedeflediklerini bildirdi. Mustafa Yurtbulmuş, dönüş planlarını şöyle açıkladı:
SOMALİLİ KORSAN ENDİŞESİ
"Bu rotada bizi bekleyen en büyük sıkıntı Somalili korsanlar. Herkesin korkulu rüyası ama biz biraz olsun rahatız. Çünkü bu bölgeyi bizim deniz kuvvetlerimize bağlı askerlerin koruduğunu biliyoruz. Bu bölgeyi nisan ayında geçeceğiz. 3 yıl boyunca maddi ve manevi meşakkatli bu seyahatin bazı etaplarını katılımcı ve kursiyerlere de açarak seyahat giderlerinin bir kısmını bu şekilde karşılamaya çalıştık. Yine bu sıra dışı yaşam ve macerayı yukarıda verilen rotalarda  tekrar katılımcılara 10 günlük programlar halinde açarak teknemizde evsahipliği yapacağız. Ayrıca seyahatlerimizin son etabında sponsorluklarla ilgili de firmalardan gelecek tekliflere de sıcak bakıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!