Balık Piyasasında Ramazan Durgunluğu

Güncelleme Tarihi:

Balık Piyasasında Ramazan Durgunluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 15:46

ORDU'DA RAMAZAN AYI İLE BİRLİKTE BALIK SATIŞLARI AZALDI.

Ordu’da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte balık fiyatları mevsim normallerinde seyretmesine rağmen satışlarda azalma yaşanıyor.
Ordu’da Ramazan ayı, balık tezgahlarını olumsuz etkiledi. Denizlerde gırgırların avlanma yasağı içinde olmasına rağmen fiyatların mevsim normalleri seviyesinde izlemesi balık satışlarına olumlu yansımadı. Satışların azalmasındaki en önemli etken ise Ramazan ayı içerisinde vatandaşların balığı tercih etmemesi oldu. Ordu Şarkiye Mahallesi’nde balıkçılık yapan Mustafa Memiş, Ramazan ayı içerisinde Ordulu balıkçıların işlerinde azalma yaşandığını ve bunun sebebinin balığın Ramazan’da tercih edilmemesinden kaynaklandığını söyledi.
"VATANDAŞ RAMAZANDA BALIK YEMİYOR"
Fiyatların mevsim normallerinde seyretmesine rağmen satışlarda kıpırdanma yaşanmadığını aktaran Memiş, "Ordu’da balık satışları Ramazan ayının gelmesi ile azaldı. Satışlarımız azalırken balık oranları da azaldı ancak balığın azalması mevsimsel bir durum. Balığın azalması fiyatlara yansımadı. Ramazanda vatandaşların balıkla uğraşmamak için almaması bizim işlerde azalmaya yol açtı. Satışlarımız normalin altında seyrediyor. Balık alanlarda hafif buğlama tarzı yapılan balıklar veya çorbası yapılan balıkları tercih ediyor. Bayram sonrası satışların artacağını ümit ediyoruz. Ayrıca Ramazan ayının başından bu yana Ordulu balıkçıların genelinde mezgit 10, barbun 15, alabalık 10, soman 13, levrek ve çupra ise 20 TL’den satılıyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!