‘Balığın şefi’nden ‘şefler’ programı

Güncelleme Tarihi:

‘Balığın şefi’nden ‘şefler’ programı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 01:29

Balık restoranları arasında adını dünyada duyurmayı başaran Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, dünyanın dört bir yanında başarılara imza atmış Türk şeflerini ekranlara taşıyor.

Haberin Devamı

Gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez sunuculuğunu yaptığı, “Dünyanın Türk Şefleri” programıyla ekranlara geliyor. Genpower Jeneratör’ün sponsorluğunda TRT Türk’te lezzet düşkünleri ile buluşmaya başlayan program, her pazar saat 10.30’da izleyenleri keyifli bir lezzet ve kültür yolculuğuna çıkarıyor. Yapımcılığını Sibel Urgancıoğlu’nun ve yönetmenliğini Ahmet Sabuncu’nun üstlendiği program, her hafta farklı bir ülkede başarılı bir aşçı ile yapılıyor.
Türk mutfağının dünyanın diğer ülkelerinde artık sadece döner ve kebaptan ibaret olmadığını söyleyen Üzmez, şunları söyledi:

GERÇEK TÜRK MUTFAĞI

“Dünyada Türk mutfağı önemli bir noktaya geldi. Yıllar önce döner ve kebap ile tanınan mutfağımızın yurt dışındaki temsilcilerini bulduk. Gerçek Türk mutfağını yansıtan şeflerden başarı hikayelerini dinledik. 13 bölüm olan programın hazırlık aşamasını kapsayan bir yıl boyunca Amerika, Londra, İngiltere, Avusturya, Almanya, Japonya, Endenozya, Malezya, Fransa’ya konuk olduk ve dünyanın dört bir yanındaki en başarılı Türk mutfağı temsilcilerini gün yüzüne çıkardık. Şeflerin hayat hikayelerini ve başarı öykülerini dinledik. Gelecekte Türk mutfağının dünyada gerçekten tanınabilir bir seviyeye geleceğine dair umutların olduğunu bu programla anlatacağız.”

Haberin Devamı

KRALİYET SARAYININ PASTANESİ DEMEL

“Dünyanın Türk Şefleri” programının bugün yayınlanacak yeni bölümünde Süreyya Üzmez, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kraliyet Sarayı’nın pastanesi Demel’in yeni sahibi ve tanınmış hava yolu şirketlerine günde 250 bin kişilik catering hizmeti veren Atilla Doğudan ile buluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!