Balede 'Dört Mevsim' heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Balede Dört Mevsim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 11:16

Balede 'Dört Mevsim' heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 29 Nisan Cumartesi 'Dört Mevsim' balesini sahneleyecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde hazırlık çalışmaları devam eden 'Dört Mevsim', 'Med-Cezir' ve 'Dört Mevsim' adlı iki ayrı bale eserinin birleşimiyle oluşturuldu. Eserin prömiyeri saat 20.00'da gerçekleştirilecek. Müziği Antonio Vivaldi'ye ait olan 'Dört Mevsim'in libretto ve koreografisi Armağan Davran ile Volkan Ersoy'a ait. Vivaldi'nin en ünlü eseri olmasının yanı sıra Barok müzik ve klasik müzik repertuarının da en bilinen örneklerinden biri olan 'Dört Mevsim'i seslendirecek ANTDOB Orkestrası'nı Hakan Kalkan-Ömer Yöndem sezon boyunca dönüşümlü olarak yönetecek. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere dört bölümden oluşan eserin dekor tasarımına Gürcan Kubilay, kostüm tasarımına Nursun Ünlü, ışık tasarımına da Fuat Gök imza attı.

MED-CEZİR

Müziği A.Corelli, J.S.Bach ve J.Pachelbel'e ait olan ve düzenlemesini Yeliz Efe'nin yaptığı 'Med-Cezir' balesinin libretto ve koreografisi Tolga Burçak- Meray Kartal tarafından hazırlandı. Günlük hayatın getirdiği zorluklar ve kadın-erkek ilişkisinin insana yüklediği sorumluluklardan doğan çılgınlıkların sonucu hissedilenlerin anlatıldığı eserde, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı ise Fuat Gök'e ait.

4-6-11-13 Mayıs tarihlerinde de sahnelenecek 'Dört Mevsim (İki Bale)' adlı eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinden ve www.biletiva.com internet adresinden de alınabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!