Balçova’da herkese örnek projeye alkış

İZMİR’deki seri cinayet kabusundan sonra kentin çok önemli bir eksiği gündeme geldi. Mobil elektronik sistem entegrasyonu, yani caydırıcı gözetleme sistemi MOBESE.

Haberin Devamı

Bu konuda Vali M. Cahit Kıraç önemli bir açıklama yaptı. Gözden kaçıranlar için özetleyeyim:
“Kurmakta olduğumuz MOBESE faaliyete başlamadı. Emniyet Müdürlüğü’nün MOBESE kamerası yok. Bu iş için 10 milyon lira civarında kaynağımız var, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MOBESE’yi bu yıl bitirmeyi düşünüyoruz.”
Kıraç, dileyen kuruluşların bu konuda destek olabileceğini de vurguladı.
******
Veee, seri cinayetlerde iki kişinin can verdiği Balçova’da çok çok önemli bir kampanya:
“Silaha hayır, kitaba evet.”
Balçova Belediyesi, çocukların silaha özenmesini önleyecek çalışma başlattı. Bireysel silahlanmaya karşı bilinçlendirme kampanyası kapsamında, afişler asıldı ve geçen cuma günü çocuklar oyuncak silahlarını, “Ben silahımı bıraktım. Sen de silahını bırak, kitabını al” yazılı kutuya bıraktı, Başkan Mehmet Ali Çalkaya’dan kitaplarını aldı. Çalkaya, ailelere de seslendi, silaha karşı çıkmalarını istedi, “Sevinçlerini de üzüntülerini de silahla çözmeye çalışan bir ülke olduk. Suçsuz insanların sokaklarda, balkonlarında suçsuz yere öldürülmesini istemiyoruz. Uzmanlar silah merakının çocuk yaşta başladığını ifade ediyor. Biz bu yüzden işe çocuklarımızla başladık. Bu kampanyaların ülke çapında yapılması tek arzumuz” dedi.
Çalkaya’yı alkışlıyor, kampanyanın örnek alınmasini diliyorum.

Haberin Devamı

Tartan’dan özlü söz

Konak Belediye Meclisi’nde AKP’liler, engellilerle ilgili bazı pankartlar açtı. Başkan Hakan Tartan, her zaman engellilerin yanında olduklarını vurguladı, yaptıklarını ve yapacaklarını sıraladı, kendisinin de bir pankart yazdıracağını söyledi. Pankartta ne mi yazacak:
“Lafla bir gün değil, gönülle her gün.”

Bay Vefa’ya vefa

Sancar Maruflu, İzmir’in vefa simgelerindendir. Yitirdiğimiz bir çok değeri, kişiyi anmamızı o sağlar genelde. Geçen hafta Maruflu’yu sevenler, ona özel gecede buluştu. “Nerede bir yürek İzmir için atarsa, orada Sancar Maruflu vardır” sözü tam da onu anlattı. 2023’te cumhuriyetin 100’üncü yılında da buluşma dileğini ileten Maruflu’yu sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları