Balçova’da bir sosyal model

Haberin Devamı

Balçova’da bir sosyal model

GEÇENLERDE Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yı ziyaret ettik Banu Şen’le. İlçedeki beş lisenin öğrenci başkanlarıyla birlikteydik. Gençler müthişti. “Geleceğin siyasetçileri, başkanları biziz. Başkan Çalkaya’dan aldığımız desteğe karşılık daha başarılı olmak için çaba gösterme zorunluluğu duyuyoruz” mesajı verdiler.
Bu arada uzun süredir gitmediğim Balçova’yla ilgili bazı rakamları öğrenince, “Burada bir sosyal model örneği veriliyor, fazla reklam da yok. Oysa yapılanlar önemli” diye düşündüm. Bazı başlıklar vereyim, sizinle paylaşayım:
* Balçova Belediyesi 12 devlet okulunun tüm bakım, onarım işlerini gerçekleştiriyor. Eğitim kalitesini artırıcı (bilgisayar, laboratuvar, kütüphane gibi) teknik destek veriliyor.
* Tüm okullarda belediyeden maaş alan bir temizlik, bir güvenlik görevlisi var.
* Her yıl 180 çocuğa okul öncesi eğitim, 40 çocuğa üniversite eğitimi, 80 çocuğa etüt olanağı sağlanıyor
* Her yıl 2 bin çocuğun kırtasiye, giysi gibi okul giderleri karşılanıyor. Çocukların bundan haberi olmuyor.
* Her gün 150 dar gelirli çocuk uzak bölgedeki okullarına ücretsiz taşınıyor.
* Belediye spor okullarında 6 bin 500 çocuk ücretsiz olarak 13 farklı branşta spor kurslarına katılıyor. Çocukların spor giysilerini belediye hediye ediyor.
* 300 çocuk halk oyunları, 200 çocuk tiyatro kurslarına ücretsiz olarak katılıyor.
* Bu kurslarda 40 öğretmen istihdam ediliyor.
* Her yıl farklı bin 250 kadın, semtevlerinde açılan ücretsiz el beceri kurslarına katılıyor. Hammaddeyi belediyeden alan kadınlar ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. 7 yılda 6 binden fazla kadın eğitim aldı, sattıkları ürünlerden yaklaşık 1 milyon TL kazandı.

Haberin Devamı

Sera Albayrak’a çok teşekkürler
DÜN haber toplantısından indiğimde bir paket ilettiler bana. Yeni yıl kutlaması. Önce kart dikkatimi çekti, üzerinde uğur böcekli. Ve bir yazı:
“Ben 5-E sınıfından Sera Albayrak. Sizin için seramik dersinde hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Yeni yılda sevdiklerinizlee birlikte sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum. Sizin ışığınız hiç sönmesin. Çevrenizi aydınlatmaya devam edin. Sevgilerimle.”
Bir anda gözlerim buğulandı. İnanın aldığım en güzel armağan. Her şeyden önce yaratıcı ve anı. TAKEV’e (Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı Okulları) ve tabii ki SERA ALBAYRAK’a çok çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Balçova’da bir sosyal model

ORADAN BURADAN

Yaşlıya hamileye engelliye özel yer

İzmir’de yaşayan 65 yaşında bir engelliyim. ESHOT otobüslerinden söz edeceğim. Geçenlerde bir otobüse bindim. İlk dört sıraya gençler oturmuştu. Hamile genç bir kadın vardı. Şoför gençleri yer vermeleri için uyardı. Gençler yer vermedi. Otobüslere ilk dört sıranın yaşlıların, engellilerin, hamilelerin olması gerektiğini bildiren yazı konulması şart. Bir ara vardı, kaldırıldı. Böyle bir yazıyı görenler mecburi yer verir.

Mustafa ÖZKAN

Doğalgaz yakınımıza geldi bize gelemiyor

Narlıdere Sahilevleri Halk Sokak’ta oturuyoruz. Doğalgaz 500 metre yakınımıza kadar geldi. Biz heyecanla beklerken hayal kırıklığına uğradık. İZMİRGAZ’a sorduğumuzda sokağımızın planlarında olmadığını söylediler. Buradaki evler fazla gaz tükettiği için İZMİRGAZ için karlı bir yatırım olur. Sorunumuzun çözülmesine başkanımız da yardımcı olabilir mi?

Mualla SUZEN

Haberin Devamı

Narlıdere’de trafiğe dikkat

NARLIDERE’de geçtiğimiz aylara kadar hiç yaşanmayan trafik sorunu son günlerde yollarda yapılan yeni düzenlemelerle içinden çıkılmaz bir durum aldı. Hiç tıkanmayan trafikte, yolların daraltılması, arabaların ikişer sıra halinde park etmesi, kaldırımların genişletilmesi (hiçbir anlam veremedim acaba dükkanlar kaldırımları da işgal etsinler diye mi, yoksa Narlıdere halkı gezinti yapsın diye mi?) sonucu kuyruklar oluşmaya başladı. Ayrıca gün içinde bir trafik polisi bulmak mümkün değil.
 
Aziz Ercan ÇELİKLİ

KARANLIK YAKINMALARI

POLİGON 123, 123/5,  123/6, 123/9 ve 123/12 sokaklarda lambalar sorunlu. Sokak lambaları bazen 4-5 gün yanmıyor.

Haberin Devamı

ÜÇYOL Kılıç Reis Mahallesi 322 Sokak (Mevlut Kaplan Sokağı) sokak lambaları yanmıyor.


 




 


 

Yazarın Tüm Yazıları