Balcı: Kalkınma Ajansı tüm projelere açık

Güncelleme Tarihi:

Balcı: Kalkınma Ajansı tüm projelere açık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 00:00

Rixos Grand Otel’de, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı koordinasyonunda ve Ankara Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde “Bölgesel Gelişmenin Finansmanında Girişim Sermayesinin Rolü” konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı desteklenen projelerin bilgi ve iletişim teknolojilerinden lojistik sektörüne, sektörel rekabet analizinden yenilenebilir enerjiye, kırsal turizmin geliştirilmesinden, sağlıkta yenilikçilik çalışmalarına kadar uzanan çok geniş bir alanda bulunduğunu söyledi.
Bu çalışmalarla birlikte Ankara Bölge Planı hazırlıklarını da eş zamanlı olarak başlattıklarını belirten Balcı, katılımcı ve şeffaf bir anlayışla yol aldıkları bu çalışmada da sona yaklaştıklarını kaydetti. Balcı, şunları söyledi:
“Ankara Bölge Planı taslağını şu an DPT Müsteşarlığımıza ve ilgili kurum ve kuruluşlara görüşlerini almak üzere iletmiş bulunmaktayız. Plan hazırlama sürecinde paydaş bilgilendirme ziyaretleri, kalkınma kurulu ihtisas komisyonu toplantıları, bölge çalıştayları, ilçe ziyaretleri, ortak akıl toplantısı ve odak grup toplantıları düzenleyerek yaklaşık 800 paydaşa ulaştık. Ankara’da ulaşmadığımız, sorun ve çözüm önerilerini belirlemediğimiz hiçbir ilçe kalmadı. Paydaş yönetimi sürecinde elde edilen bilgi ve deneyimler, bölgenin amaç ve hedeflerinin belirlenmesinde etkili oldu. Bölge Planımızın onaylanmasını müteakip, proje destek çağrılarına kısa sürede çıkabilecek duruma gelmiş bulunuyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!