Balbay'ın baba ocağında umutlu bekleyiş sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Balbayın baba ocağında umutlu bekleyiş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 16:24

ERGENEKON davası nedeniyle 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve Anayasa Mahkemesi'nin ‘Uzun tutukluluk hak ihlalidir’ kararının ardından tahliyesi gündeme gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın baba ocağındaki umutlu bekleyiş sürüyor.

Haberin Devamı

Oğlunun avukatı aracılığıyla kendisine haber gönderdiğini belirten anne Melek Balbay, “Mustafam, ‘Annem haşhaşlı börekleri hazırlasın’ demiş. O yeter ki gelsin, börekleri hazırlarım” dedi.

Ergenekon davasından Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliyesinin gündeme gelmesi, Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki baba ocağında da sevinçle karşılandı. Sabırsızlıkla evlatlarına kavuşcakları anı bekleyen Fevzi Balbay ile Melek Balbay, zamanlarını televizyon karşısında haber kanallarını izleyerek geçiriyor. Mustafa Balbay'ın 5 yıldır, suçsuz yere hapis yattığını savunan Balbay çifti, çocuklarının biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Baba Balbay, “Oğlum, Ergenekon davasından suçlu bulunmadı, ele geçirilen CD'lerin de sahte olduğu açıklandı. Şimdi Mustafa'yı hükümeti çalıştırmamakla suçluyorlar. Ancak biz umudumuzu kaybetmedik son gelişen olaylar karşısında daha da umutlandık” diye konuştu. Anne Melek Balbay ise oğlu Mustafa Balbay'ın avukatı aracılığıyla kendisine haber gönderdiğini belirtip, “Mustafam, ‘Annem haşhaşlı börekleri hazırlasın’ demiş. O yeter ki gelsin, börekleri hazırlarım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!