Balbay'a soru yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Balbaya soru yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 14:19

Balbay'a soru yağmuru

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Türkiye'de birinci sorunun toplumun bütün kesimlerini içine alan umut ve güven kaybı olduğunu söyledi. İzmir'de ve çevre ilçelerde kahvehane, pazar yerleri gibi toplumsal buluşma mekanlarını ziyaret eden Balbay'a vatandaşların kendisine en çok şu soruları yönelttiğini söyledi:
"Her yerde FETÖ'cü avı var. Tutuklananlara, açığa alınanlara bakıyoruz, kısa süre önce iktidarla kol kola olan insanlar. Bunun sonu nereye varacak? FETÖ'cü diye alınanlarla bağlantısı olanlara da kapsam alanı içinde. Peki, FETÖ'nün bu kadar büyümesini sağlayanlar ne olacak? Herkese dokunulacak da onlara dokunulmayacak mı? Tire'de 15 Temmuz'dan sonra günlerce demokrasi nöbeti tutuldu. Bu nöbete daima katılan 60 kişiden 45'i bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Şimdi onların serbest kalması nöbeti başladı. Biz kime inanacağız? FETÖ'cüler ikiye ayrılıyor; bir grup çocukluktan beyni yıkanmış, hiç bir şekilde değişmeyecek olanlar. Bir de çıkar gereği orada yer alanlar. Biz bunu köyde ayırabiliyoruz da devlet ayıramıyor mu? Böyle bir ortamda Meclis'i açık tutmanız gerekmez mi? AKP'yi sizler bizden daha iyi tanıyorsunuz. CHP'nin biraz mesafe koyması gerekmez mi? Cemaatler lahana gibi; birini kaldırıyorsun, altından bir başka cemaat çıkıyor. FETÖ temizleniyor ama yerine ne konuyor?"
Balbay, vatandaşların sorularını şu sözlerle yanıtladı:
"Umut ve güven eksikliği bir ülke için en büyük kayıptır. Bu atmosferden sıyrılmak gerekiyor. Bunun için biz de çabalıyoruz. Kim ne derse desin bu ülkenin kaderi Atatürkçülerin, Cumhuriyetlerin ellerindedir.
Her soru içinde yanıtı da barındırır. Halkın AKP'ye karşı güvensizliğinin altında 14 yıllık birikim var. 15 Temmuz'dan sonra oluşan FETÖ'ye karşı tüm partilerin ortak hareket etme anlayışı ilk günler için doğaldır. Ancak o dönem bitmiştir. FETÖ'yü bizler yıllarca yazdık söyledik. Bedel ödedik. Bugün FETÖ ile hukuk zemininde mücadeleye evet, pire için değil yorgan bina yakmaya hayır. Demokrasinin güçlenmesi için AKP'ye alternatif bir iktidar seçeneğinin yükselmesi gerekir. Meclis'in açık kalması bizim de başından beri önerdiğimiz bir durumdur. En kötü parlamento bile kapalı bir parlamentodan iyidir diyorsak, bunun gereği açık Meclis'tir."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!