Balbay'a parmaklıklar ardında doğum günü

Güncelleme Tarihi:

Balbaya parmaklıklar ardında doğum günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 12:50

CHP İzmir Karşıyaka İlçe Örgütü, tutuklu olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 52. doğumgününü Karşıyaka Çarşısı'na kurulan demir parmaklıkların ardında kutladı.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 52. doğum günü, Karşıyaka'da, CHP İlçe Örgütü tarafından temsili demir parmaklıklar ardında kutlandı. CHP Karşıyaka İlçe binasının bulunduğu Karşıyaka Çarşısı'nda düzenlenen doğum günü kutlamasına CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Hasan Ören, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ve çok sayıda CHP'li katıldı. Doğum günü kutlamasının başında konuşan Balbay'a Özgürlük Girişimi Temsilcisi Gürol Saygı, Karşıyaka seçmeninin yüzde 64'ünün oyunu alarak milletvekili seçilen Balbay'ın parmaklıklar ardında 4. kez doğum gününü kutladığını söyledi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ise Balbay'ın 1252 gündür tutuklu, 528 gündür ise hücrede olduğunu dile getirerek, “Bu temsili doğum gününü kutlamaktan üzüntü ve utanç duyuyoruz. İnanıyorum ki Balbay, ilçe binamıza özgürlüğü için astığımız pankartı kendi elleriyle çok yakında indirecektir. Bu karanlık düzeni ve kara vicdanlı adaleti dize getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Balbay'ın eşi Gülşen Balbay ile yapılan telefon görüşmesinin ardından konuşan CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise Balbay'ın parmaklıklar ardına olmasının Karşıyaka'nın iradesinin parmaklıklar ardında olması anlamına geldiğini söyledi.
Silivri'de yapıldığını öne sürdüğü baskıların Mustafa Balbay'ı yıldırmak yerine bileyip yeni bir insan haline getirdiğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, “Balbay, milletvekili olmadan önce de olduktan sonra da haklıydı. O'nun TBMM'de yemin etmesini engelleyenler 3. Yargı Paketi'yle gencecik çocukların katillerini salmışlar, Balbay'ı parmaklıklar ardında bırakarak asıl yüzlerini ortaya koymuşlardır. Mustafa, objektif gazetecilik yapmıştır. Mustafa'ya kızanlar ondan, O'nun dürüst kaleminden korkmaktadırlar” diye konuştu.
Silivri'de, Mustafa Balbay ile yaptıkları görüşmeyi aktaran CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, “Balbay, sabırla beklememizi istedi. Biz de sabırla ve umutla bekliyoruz. Yağma yok, Karşıyakalılar var, CHP'liler var, İzmirliler var” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Balbay için yaptırılan doğum günü pastası Balbay maskesi takan milletvekilleri, Belediye Başkanı Durak, İl Başkanı Ali Engin ve İlçe Başkanı Adnan Alabay tarafından kesildi. Protokol üyeleri pastanın kesilmesinin ardından beyaz güvercinleri havaya bıraktı. Balbay için düzenlenen temsili doğum günü Karşıyaka İlçe Örgütü'nün bulunduğu binanın önünde gecenin geç saatlerine kadar sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!