Balbay: Eğitime yapılan bu kaçıncı darbe?

Güncelleme Tarihi:

Balbay: Eğitime yapılan bu kaçıncı darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 14:43

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ÖSYM’nin 2017 sınavları için açıkladığı değişikleri meclis gündemine taşıdı. Balbay açıklamasında, “Eğitime yapılan bu kaçıncı darbe" dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ÖSYM’nin 2017 sınavları için açıkladığı değişikleri meclis gündemine taşıdı. Balbay açıklamasında, “Eğitime yapılan bu kaçıncı darbe" dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Balbay, ÖSYM'nin 2017'deki sınavlarında bazı soruların kısa cevaplı olarak sorulacağını açıklamasını meclis gündemine taşıdı. Balbay, değişiklikle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yımaz'ın yanıtlaması üzere 7 soru sordu.
" ÖSYM yetkilileri bu kararı neden almıştır? Kararı alırken hangi bilimsel ve akademik çalışmalardan yararlanmışlardır? Dünya örneklerinden faydalanılmış mıdır? Her yıl test usulü yapılan sınavlarda hatalı soru ile karşılaşılırken, kısa cevaplı soruların hazırlanmasında ve değerlendirmesinde hata nasıl tespit edilecek? Sorulacak, yoruma açık sorular hak kaybına neden olmayacak mı? Nasıl önlenecek?Öğrencilerin sınav hazırlıkları açısından uygulama nasıl bir etki yaratacak? Gerekli sosyal ve psikolojik tespitler yapıldı mı? Nelerdir? Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri neden çıkarılmayacak? Yani 4 yanlış bir doğruyu neden götürmeyecek? Sınavın bütünlüğü açısından bu uygulamanın doğruluğu nedir? Açıklanan 2015 PISA sonuçlarındaki eğitim-öğretim başarımız ortadayken sınav sistem değişikliği ile nasıl bir sonuç alınacak? Başarısızlık üzerine yapılan her değişiklik eğitime vurulan bir darbe değil mi? Eğitimde ve sınav sisteminde yapılan bu kaçıncı değişiklik? Her değişiklik ne gibi olumlu sonuçlar sağladı? Hangi olumsuz sonuçlara neden oldu?"

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!