Balâlılar Derneği Başkanı Yıldırım: Seçimlerde desteğimiz hemşehrilerimizden yana olur

Güncelleme Tarihi:

Balâlılar Derneği Başkanı Yıldırım: Seçimlerde desteğimiz hemşehrilerimizden yana olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2018 13:33

Balâlılar Derneği Başkanı Yıldırım: Seçimlerde desteğimiz hemşehrilerimizden yana olur

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/BALÂ, (Ankara) (DHA)- BALÂLILAR Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Nihat Yıldırım, Balâlıların Ankara’da ve Türkiye’de önde gelen iş insanlarıyla ekonomik olarak sağladığı katkının önemine vurgu yaparak, “Artık kendi bölgemizde hemşerimiz olan adayların en iyi yerde temsil edilmesini istiyoruz. Balâlılar olarak da desteğimizi en iyi sıradan hemşehrilerimize değer veren siyasi partiden yana göstereceğiz” dedi.
Balâlıların tarım, sanayi ve inşaat sektöründe ülke ekonomisine sağladıkları katkıyla ön planda yer aldığını belirten Başkan Nihat Yıldırım, “Bu manada Balâlılar Türkiye’nin ekonomik gücüdür. Siyasi patiler bu tablonun farkındalığıyla aday sıralamasında en iyi yerde Balâlı adayı desteklerle 300 bin Balâlı olarak gücümüzü oraya yönlendiririz” dedi. Balâlıların Ankara’da 300 bin oy potansiyeli olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin sadece Balâ’nın değil, Ankara ve tüm ülke için çok kıymetli bir değere sahip olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimleri öncesi siyasi partilerin aday adayları arasından yapacağı kesin aday listesi belirlemelerinde hassas davranacaklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“İnanıyorum ki siyasi partiler kesin adaylarını belirlerken Ankara’daki seçim bölgelerinde yerli aday konusunda hassasiyet gösterirler. Çünkü gerek tüm ilçelerimizde gerekse Ankara merkezde yaşayan öz Ankaralılar olarak, ‘kendi ilimizde gurbette yaşayan insan’ muamelesine maruz tutulduk, bugüne kadar. İlçemize hak ettiği bir tek hizmeti alabilmek için dahi başka bölge milletvekillerinin kapılarına gittik, yardım istedik. Ancak bu makus siyasi kaderimizin değişmesi konusunda Balâlılar Derneği olarak bu kez kesin tavrımızı koyacağız; 3 kuşak Balâlı ve Ankaralı olmayan adayların peşinde koşmayacağımızı bildirmek istiyoruz. Maddi ve manevi gücümüzü kendi içimizdeki hemşehrilerimizden yana kullanacağız.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!