Balâ'da 'Gazino Tepesi' 10 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu

Güncelleme Tarihi:

Balâda Gazino Tepesi 10 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 16:23

Balâ'da 'Gazino Tepesi' 10 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/BALA(Ankara), (DHA)- ANKARA"nın Balâ ilçesi 'Gazino Tepe' mevkii'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, Gazino Tepesi'nde 10 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Yangında yaklaşık 10 hekmtarlık alan da zarar gördü.
Bala'nın Gazino Tepe mevkiinde saat 17.15 sıralarında çıkan yangın, 4 Saatte söndürülürken, soğutma işlemi 23.30'da tamamlandı. 
Yangına ilk müdahale Balâ Orman İşletme şefliğine ait 1 adet Pickup, 1 adet ilk müdahale aracı, 1 arazöz, 1 su ikmal aracı, Balâ Belediyesi itfaiyesi ve ASKİ'ye ait 2 iş makinesi ile Belediye Başkanı Arif Kaplan, İlçe Orman İşletme Şefi Mehmet Akif Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdürlüğü, işletme çalışanları vatandaşlar müdahalede bulundular. 
Yangına ilk müdahalede bulunanlardan Belediye Başkanı Arif Kaplan yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki Beynam Ormanlarından sonraki en büyük alana sahip olan Kartaltepe Devlet Ormanı 'Kızıl Çam' ormanı uzun yıllar önce dikilmiş bulunan yaklaşık olarak bin dönümlük 'Gazino Tepesi' mevkii ve ilçenin hemen arkasındaki tepelerden Aşıkoğlu mahallesi yolu üzerine kadar geniş bir alana sahibiz. İlçenin akciğeri tabiri caiz ise, bir çocuğun yetişmesi kadar narin önem isteyen bu alana gözümüz gibi bakıyorduk. Ancak piknikçilerin, ya da oraya uğrayıp kişi yada kişilerin ihmalinden veya cam kırıklarından oluşan mercek etkisi ile böyle bir talihsiz olaydan kaynaklandığını düşünüyoruz. Tesellimiz, can kaybının olmayışı. Ancak çok üzgünüm. Hasar gören bu alanı kısa sürede tekrar yeşillendireceğiz ve bu alana bir de 'Ankara Evi' yaparak hem daha kontrollü olacak, hem de bu tür ihmalkârlıkların yada suiistimal ve kasıt olayını önüne geçmiş olacağız" dedi.   
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!