Balâ’da ‘21’nci Hasat ve Kültür Festivali’ coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Balâ’da ‘21’nci Hasat ve Kültür Festivali’ coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 12:00

Balâ’da ‘21’nci Hasat ve Kültür Festivali’ coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/BALÂ (Ankara), (DHA) – ANKARA’nın Balâ ilçesinde 7 yıl aradan sonra düzenlenen ‘21’nci Hasat ve Kültür Festivali’ coşkuyla kutlandı.
Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Tol Çayırı Mevkii’nde düzenlenen festivale Balâ Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Balâ Belediye Başkanı Arif Kaplan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara milletvekilleri Yalçın Akdoğan ve Ali İhsan Arslan, CHP Ankara milletvekilleri Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu, milletvekili adayları ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Festivalde açılış konuşmasını yapan Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Nihat Yıldırım, tarımın öneminden bahsederek geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sağanak nedeniyle 11 köyün ekili arazilerinde hasar meydana geldiğini ve bu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.   
Balâ Belediye Başkanı Arif Kaplan ve İlçe Kaymakam Vekili Yunus Emre Bayraklı da yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberliğin önemini ifade ettiler.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları Mustafa Özcan ve Nazlı Öksüz’ün yanı sıra yerel sanatçılar Başkentli İbocan ve Emrah Kale verdikleri konserlerle festivale katılanları coşturdular. Milletvekilleri ve vatandaşlar kol kola davul-zurna eşliğinde halay çekti. Konuklara, tam buğday unundan hazırlanan gözleme ve ayran ikram edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!