Bal ve çilek diyarında festival 

Güncelleme Tarihi:

Bal ve çilek diyarında festival
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 12:57

Bal ve çilek diyarında festival 

Haberin Devamı

ADANA'nın Pozantı İlçesi'ne bağlı Karakışlakçı Mahallesi'nde düzenlenen 8'inci Bal ve Çilek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 
Festivale MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal çok sayıda davetli ve bölge halkı katıldı. Köy meydanında düzenlenen festivalde, halk oyunları gösterisinin ardından en iyi bal ve çileği üretenlere ödül verildi. Festival kapsamında obeziteyle mücadele yürüyüşü de yer aldı. 
TOROSLAR'A MODEL 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı konuşmada 'kırsalda yerinde kalkınmanın refah toplumunun inşasında büyük önem taşıdığını' vurguladı. Başkan Sözlü, Pozantı'da 800 bin çilek fidesi dağıtıldığını ve bunun 500 bininin  Karakışlakçı Köyü'ne verildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin Karakışlakçı Köyü'ndeki kalkınma projesi ile birlikte bölgedeki nüfus oranının arttığını, köyün göç aldığını vurgulayan Sözlü, "Karakışlakçı, kalkınmada Toroslar'a model olacak" dedi. 
PROTOKOL BAL SAĞDI
Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş da 2013 yılında Pozantı'da 5 dekarla başlayan 'Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi'nin 291 dekara yükseldiğini belirterek "Bu gerçekten büyük başarıdır. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyor, çilek üretiminde daha iyi yerlere geleceğinize inanıyorum" diye konuştu. 
Törenin ardından protokol üyeleri özel elbiseler giyerek bal ve çilek hasadı yaptı. 

Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!