Bal tuzağı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Bal tuzağı nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 15:15

Bal Tuzağı, tarihte çeşitli örnekleri ile bilinmektedir. İsrail gizli servisi Mossad'ın kullandığını itiraf ettiği Bal Tuzağı, kadınlar aracılığıyla erkek hedefe yaklaşabilme amaçlı kullanılmaktadır. Dünya genelinde Honey Trap olarak bilinen bu taktik, istihbarat servislerinin sıkça kullandığı yöntemler arasında yer almaktadır. Peki, bal tuzağı nedir ve kimler tarafından kullanılmıştır? İşte, tarihten bazı bilgiler

Haberin Devamı

Bal Tuzağı, casusluk faaliyetlerinde özellikle kadınların çekiciliklerini kullanarak hedefi ava düşürdüğü taktik olarak bilinmektedir. Tarihte birçok örneği bulunan Bal Tuzağı, ülkelerin gizli servisleri tarafından kullanılmaktadır. Peki, Bal Tuzağı tam olarak nedir? İşte, merakla araştırılan konu hakkında bazı bilgiler

BAL TUZAĞI NEDİR?

Bal tuzağı, kadınların dişiliklerini kullanarak erkekler üzerinde oluşturdukları etki, yüzyıllardır devam etmektedir. Eşinden, çevresinden beklediğini bulamayan pek çok erkek, çareyi başka kadınlarda aramaktadır. Bu arayış, kimi zaman eşiyle şiddetli geçimsizlik gibi sebeplerden ötürü, duygusal bir boyutta olabileceği gibi, fantezi dünyasında yer alan öğelere cevap verebilen kadınlarla cinsel ilişki boyutunda da olabilmektedir. Kimi zaman ise bazı erkekler, kendilerini kanıtlamak ya da heyecan arayışı içinde olduğu için birden fazla kadınla, yasak ilişki yaşayabilmektedir.

Haberin Devamı

Yaşanan bu yasak ilişkiler ise bir süre sonra erkeğin yuvasını yıkabileceği gibi, kariyerini de sonlandırabilmektedir. Tarihte bu durum pek çok kez yaşanmış, hatta iş devletlerin yıkılmasına kadar gidebilmiştir. Eski Türk hükümdarlarının, kendilerine Çinli kadınları eş olarak alması, devlet içinde karışıklıklara, entrikalara sebep olmuştur. Beraberinde aşçısından, uşaklarına kadar diğer pek çok Çinli’yi de yanında getiren hükümdar eşleri, böylelikle devlet içinde kendi istihbarat ağını oluşturabilmiş, bunun neticesinde de devletlerin yıkılmasını sağlamışlardır.

İngilizce honey trap olarak bilinen, Türkçe’ye ise bal tuzağı olarak geçen bu yöntem, görüldüğü üzere tarih boyunca başarılı bir şekilde kullanılmıştır. Çoğunlukla kadın kullanarak istihbarat elde etmek maksatlı kullanılan bal tuzağı, istihbarat dilinde “yatak operasyonu” olarak ifade edilmektedir. Tarihin pek çok saklı sayfasında, istihbarat faaliyetlerinin başarılı olmasında kadınların payı oldukça büyüktür.

İsrail’in meşhur Mossad isimli istihbarat servisi de resmi olarak bal tuzağını kullandığını, bunun operasyonel bir öğe olduğunu belirtmektedir. İsrail dışında rusya, Çin ve İran gibi çeşitli ülkeler de son zamanlarda bal tuzağını başarılı bir şekilde kullanmaktadır.

Haberin Devamı

Bal Tuzağı, genellikle kadınlar tarafından, erkek hedeflere yaklaşması ve neticede istenilenin elde edilmesi üzerine kuruludur. Ancak kimi zamansa erkekler, hedeflerindeki kadınları baştan çıkararak, şantaj yoluyla para ya da makam elde edebilmektedir. Bal Tuzağına düşen bir erkek, öncelikle kendini, nasıl kadınlardan hoşlandığını belli ederek yem haline getirir. Tuzağa düşürülmek istenen erkek, sürekli olarak gözlerini ve bakışlarının hangi kadınlara yöneldiği, hangi kadınlara daha uzun süre baktığı incelenir.

Uzun süre bakış alan kadınlar, genellikle hedefteki erkeğin beğendiği kadın türüdür. Bundan sonraki aşama da bu kadınlarla aynı özelliklere sahip, erkeği tuzağına düşürebilecek kadınları bulmaktır. Bu işlem de başarılı bir şekilde gerçekleştikten sonra sıra gelir ilk bakışmaya. İlk bakışmaların ardından kadın erkeğe kancasını takmıştır. Erkekse, bir şekilde kadının kendi cazibesinden etkilendiğini, dolayısıyla da onu tabiri caizse “tavladığını” düşünür. Bu bakışmalar yerini yavaş yavaş sohbetlere bırakmaya başlar. Sohbetler ise zamanla ilişkiye ve sonra da cinsel münasebete kadar uzanabilmektedir.

Haberin Devamı

Klasik bir bal tuzağı operasyonunun bu şekilde yürüdüğünü söylemek mümkündür. Dolayısıyla da hedef kişilerin izlenmesi, kadınlara zafiyetinin varlığı, hangi cinsel tercihlerinin olduğu gibi pek çok husus, istihbarat faaliyetleri sonucu tespit edilir. Daha sonra av ve avcı arasındaki kanca takma operasyonu başlar…

BAKMADAN GEÇME!