Bal gibi gol

ŞİKE operasyonunda tape’lerde önüne gelene küfür eden, eski ve yeni futbol federasyonlarının ikinci adamı Göksel Gümüşdağ’ın FIFA hakemlerine madalya verdiği (pardon FIFA kokartı taktığı) bir ülkede, hakem neredeyse bir metre giren topa gol vermezse, çok da fazla bir şey söylememek gerekir.

Haberin Devamı

Yıllarca futbolda neredeyse atasözü olmuş bir cümle vardır: Ne var yani? Gol attın da hakem vermedi mi? Evet, bizde oluyor. Hem de palamut gibi golü yardımcı da görmüyor, hakem de görmüyor. Ama aynı hakem 90+4’te çizgi üzerinde çok ince bir penaltıyı ve kırmızıyı görüyor. Kestirmeden söyleyelim; artık Türkiye’de bu ortamlarda gol de atsan hikaye. Peki maçta başka neler oldu? Antalya, iki pozisyona girdi, birini gol attı hakem vermedi; diğerini kaçırdı. Bir diğerinde Ali Tandoğan ve Deniz büyük bir başarıyla Beşiktaş’a gol attırdılar! Beşiktaş iyi değil. Türkiye’de play off sisteminde finalleri oynayacaklar (Futbol Federasyonu ve UEFA müsade ederse) ama Avrupa’da nereye giderler bilemem.

Ağlara çarparsa gol!

Antalyaspor’da geçmişte büyüklerde oynamış 5 tane oyuncu vardı. Ama küçüklerde oynayınca büyüklerdeki havalarını kaybediyorlar. Zaten küçüklerin yöneticileri de büyüklere teslimler. Fazla ağlamasınlar, hakemlere de fazla sallamasınlar. Büyük abilerine zaten teslim olmuşlar. Hakemler de gereğini yapıyor.
Dün akşamki maçtan sonra bence FIFA yorumu değiştirmeli, top çizgiyi geçince değil ağlara çarpıp havalandırınca gol sayılmalı; heyecan vermeli, ağlar dalgalanmalı. Gümüşdağ birkaç kez daha FIFA’ya kokart basmalı. Maçtan sonra Beşiktaş Teknik Direktörü’nün neler diyeceğini merak ediyorum ya da golü net gören Beşiktaşlı defans oyuncularının, kaleci Cenk dahil...
Not: Gol oldu Cenk topu oyuna soktu. Yardımcı hakem hala köşe gönderinde... Niye orada bekliyorsun kardeşim, ne düşünüyorsun, aklından ne geçiyor?

Yazarın Tüm Yazıları