Bal Arıları 'Ülkem İçin' Mühendis Oluyor PROJESİ

Güncelleme Tarihi:

Bal Arıları Ülkem İçin Mühendis Oluyor PROJESİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 17:42

Bal Arıları 'Ülkem İçin' Mühendis Oluyor PROJESİ

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÖZEL sektör firmalarının sosyal sorumluluk kapsamında eğitime destek projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Ford Otosan tarafından Koç Holding’in 'Ülkem İçin' projesi kapsamında desteklediği, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin katkıları ile yürütülen 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' Projesi Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle buluştu.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle iki gün süreyle öğrenci ve öğretmenlere meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi. Eğitimlere, Uçan Süpürge’nin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin ekipleri ve Ford Otosan mühendisleri de katıldı. Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, 20 yıldır ülke genelinde kadınların güçlenmesi için çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' projesini yürütüyor. Meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek, kadınların iş ve mesleklere katılımının önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye ulaşılan 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' kurumsal sosyal sorumluluk projesinin Çankırı ayağında gerçekleştirilen eğitim 2 gün sürdü.

Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı. Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacak.

Türkiye’nin 81 ilinde 24 ay sürecek ve 81 liseden 8100 kız, 8100 erkek lise öğrencisine ulaşmayı hedefleyen projenin saha uygulaması, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin organizasyonu ve uzman desteğiyle gerçekleştiriliyor ve saha çalışmalarında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerinin desteği alınıyor. Proje gönüllüsü olan mühendisler birer rol modeli olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor. Projenin sahada uygulanmasının ardından Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütüleceği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!