BAKTAT’tan eğitime bir katkı daha

Güncelleme Tarihi:

BAKTAT’tan eğitime bir katkı daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 09:19

BAKTAT Eğitim Köprüsü Derneği’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılında Astrid lindgren İlkokulu’yla başlattığı ALiS projesi, yeni eğitim yılında da devam edecek.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl Astrid Lindgren İlkokulu Müdürü Ümit Arabacı’yla birlikte geliştirilen ve uygulanan ALiS projesi, Mannheim Belediyesi’nin maddi desteğiyle 2016-2017 eğitim döneminde de devam edecek. Astrid Lindgren İlkokulu ve ‘BAKTAT Eğitim Köprüsü’ iş birliğiyle başlatılan proje, velilerin eğitim ve yetiştirme becerilerini arttırma ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor.

BAKTAT’tan eğitime bir katkı daha

Velileri çocuklarının eğitimlerinde aktifleştirmek, onlara ihtiyaçları doğrultusunda destek vermek projenin ilk ayağını oluştururken, ikinci ayağı ise çocuklara yardımcı olmak. BAKTAT, hedefine ulaşabilmek için çalışmalarını özellikle annelerle birlikte yürütüyor. Seminerler ve veliler buluşması altında ‘Kahvaltı Grubu’, ‘Özel Destek Dersleri’, ‘Sağlıklı Yemek Hazırlama Kursu’, ‘Okuma Kulübü’ ve kültürel faaliyetlerin bulunduğu aktiviteler düzenleniyor.

Haberin Devamı

BAKTAT’tan eğitime bir katkı daha
ÖZEL AKTİVİTELER

‘Kahvaltı Grubu’ adıyla düzenlenen etkinlikte, her salı toplanıp iki sınıfın öğrencilerine kahvaltı hazırlanıp onlara sağlıklı beslenme ve kahvaltı alışkanlığı kazandırılıyor.
‘Özel Destek Dersleri’nde ise her cuma günü iki grup halinde 3. ve 4. sınıflardan öğretmenlerin belirlediği öğrencilere matematik ve Almanca derslerinde destek veriliyor. Yine haftada bir gün olmak üzere öğrencilerle birlikte sağlıklı beslenme ve yemek pişirmek amacıyla kurslar düzenleniyor. Proje kapsamında ayrıca öğrencilere küçük yaşlarda okumayı sevdirmek için haftada bir gün okuma yarışmaları yapılıyor.
 BAKTAT Eğitim Köprüsü’nün ALiS projesine son destek ise Sparkasse Rhein-Neckar Nord Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Kleiber’den geldi. Kleiber, ALiS için 10 bin euro yardımda bulundu.
Astrid Lindgren İlkokulu’nda öğrenim gören 190 öğrencinin 80’i Türkiye kökenli öğrencilerden oluşuyor.

Haberin Devamı

BAKTAT’tan eğitime bir katkı daha

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!