Baksı'ya Avrupa'dan bir ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Baksıya Avrupadan bir ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 22:10

BAYBURT’taki Baksı Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi, Fransa’da gerçekleştirilen ve gayrimenkul alanında dünyanın en önemli organizasyonu olan MIPIM-Cannes’dan büyük ödül aldı.

Haberin Devamı

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan proje, Architectural Review dergisi ile ortaklaşa düzenlenen mimari ödül programı MIPIM AR Future Awards 2017’de ‘Sivil ve Kamu Binası’ kategorisinde ödülü aldı. Baksı Kültür Sanat Vakfı, başta Baksı Müzesi özelinde olmak üzere kadın ve çocukları odağına alan projeleri birer birer hayata geçiriyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan proje; yerel ve kültürel değerler göz önüne alınarak ve bölgede yaşayan kadınların içedönük yaşamlarından esinlenerek tasarlanmış.

Merkezin inşaatı bu yıl başlayıp 2018 yılında tamamlanacak. Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Hüsamettin Koçan, tamamen gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilecek olan Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi projesinin hem vakfa hem de bölgenin sosyal hayatı ile ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söylüyor. Bayburt’tun Bayraktar köyünde Prof. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi’ne, 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!