Baksı Müzesi 10 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Baksı Müzesi 10 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 23:56

BAYBURT’un 45 km dışında, eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünün Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepesinde yükselen Baksı Müzesi kuruluşunun 10’uncu yılını önceki gün Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu'nun sahne aldığı konser ve yeni açılan ‘ON’ sergisi ile kutladı.

Haberin Devamı

Kutlamaların ilk programında, küratörlüğünü Alman sanatçı Marcus Graf'ın yaptığı, çağdaş sanatçıların eserleri ile yerel sanat yapıtlarını bir araya getiren ve tarihsel olduğu kadar etnografik açıdan da önemli eserleri içeren ‘ON’ sergisinin basın tanıtımı yapıldı.
Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, 10. yılı kutlama arzularının, Avrupa Konseyi Müze Ödülü'nü aldıktan sonra oluştuğunu söyledi. Koçan, arkalarında bir sermaye gücünün olmadığına işaret ederek, "Burada bizi en çok destekleyen sanatçılar oldu, gönüllüler oldu. Bayburtlu gurbetçiler bizi çok destekliyor. Gençler büyük bir sevgi ve sempati duyuyor. Son dönemlerde biraz mesafeli olmamıza rağmen Bayburt'un yerel yönetimi ve resmi bürokrasisi ile çok doğrudan destek ilişkisi içindeyiz" dedi.

SANAT VE ZANAAT BİR ARADA

Haberin Devamı

Küratör Marcus Graf, ON sergisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Baksı Müzesi’nin çoğulcu karakterinden dolayı ON sergisi, koleksiyonunun çok katmanlı karakterini ortaya çıkarmak için sanat ve zanaat eserlerini birbirine bağlayan bir küratör stratejisi ile oluşturuldu. Sergi, yüksek sanat ve halk sanatı, plastik sanatlarla el sanatlarının arasındaki geleneksel hiyerarşi ile aralarındaki tarihsel ve çağdaş farklılıkları yok saymaktadır. Böylece, serginin ziyaretçileri dünyamıza farklı yollardan ve açılardan bakma şansı elde etmektedir.” ON sergisi, 12 Mayıs 2016 tarihine dek Baksı Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!