Baksı’da yaz sıcak geçecek

Güncelleme Tarihi:

Baksı’da yaz sıcak geçecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 07:55

‘Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü’ sahibi olan Bayburt’un Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi, 10’uncu yaşını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen ‘Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü’nün sahibi Baksı Müzesi, kuruluşunun 10’uncu yılında Uluslararası Müzecilik Workshop’ına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. ICOM (Uluslararası Müzeler Konseyi) ve Baksı Müzesi işbirliğiyle düzenlenen workshop, 23-26 Temmuz tarihleri arasında ressam Hüsamettin Koçan’ın 10 yıl önce doğup büyüdüğü Bayburt’un Bayraktar köyünde kurduğu Baksı Müzesi’nde gerçekleştirilecek. ‘Kalkınmanın İtici Gücü Olarak Bölgesel Müzeler’ ana başlığıyla hazırlanan workshop’a uluslararası alanda 20 üye katılacak. Ayrıca 50 dolayında yerli müze temsilcisi de bu özel etkinlikte yer alacak. Workshop’ın anafikri, ‘Müzelerin bulundukları ortama sağladıkları sosyo-kültürel ve ekonomik katkılar’. Ulaşım sponsorluğunu TÜRSAB’ın (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) üstlendiği workshop’ın ayrıca kapsamlı bir kitabı da hem İngilizce hem de Türkçede yayımlanacak.

10. YAŞ KUTLAMALARI

Haberin Devamı

Baksı Müzesi, 10. yaşını çeşitli etkinlikler ve yeni projelerle kutlayacak. Marcus Graf küratörlüğünde sanat ve zanaat arasında diyalog kuran ‘ON Sergisi’, 12 Ağustos’ta Bülent Ortaçgil ve Erkan Oğur konserleriyle gerçekleşecek 10. Yıl Şenliği ve Özlem Yalım koordinasyonunda hazırlanacak ‘Tılsım’ konseptli küçük obje tasarım etkinliği ile yaz mevsimi Baksı’da epey hareketli geçecek. Eylül ayındaki ‘Communicating the Museum’ buluşması ile yakın gelecekte Bayburt merkezde açılması planlanan ve kadını ekonomik bir güç olarak yaşama dahil etmeyi amaçlayan ‘Kadın İstihdam Merkezi’ projesi Baksı Müzesi’nin 10. yaşını taçlandıran başlıklar olarak öne çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!