Bakış açınızı gözden geçirin

Güncelleme Tarihi:

Bakış açınızı gözden geçirin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 00:00

Türkiye’nin Suriye konusunda önceki aylara göre sertleşen tutumu, bu ülkede yankı bulmaya başladı. Suriye hükümeti dün Türkiye’den gelen açıklamalara, Dışişleri Bakanı aracılığıyla yanıt verdi.

Haberin Devamı

Kesinlikle yabancı ülkelerin içişlerine karışmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bakan Velid Muallim, “850 km sınır paylaştığımız Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmek istiyoruz. Yıllarca uğraşıp oluşturduğumuz ayrıcalıklı bağları koparmak istemiyoruz.

Türkiye bizden etkilenir, biz Türkiye’den etkileniriz. Biz Türkleri, dost ve komşu biliyoruz. Dost da zor zamanda lazım, ama bakış açılarını gözden geçirmelerini istiyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada, bu ülkede yaşananları “vahşet” olarak nitelemiş, “Ne yazık ki, insani davranmıyorlar” demişti. Yapılacak reformlarla Suriye’nin üç ay içerisinde “benzersiz bir demokrasi örneği” hâline geleceğini öne süren Muallim, “Haritada Avrupa diye bir yerin var olduğunu unutacağız. Yüzümüzü doğuya, güneye ve bize yardım eli uzatan herkese döneceğiz. Dünya sadece Avrupa’dan ibaret değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muallim, Türkiye’ye kaçan Suriyelilere geri dönmeleri çağrısında bulunarak, “Bizim Türklerden ricamız, bunların dönüşü ile ilgili bize yardımcı olsunlar. Biz, onların güvenliğine kefiliz” dedi. “Bazı emniyet güçlerinin katledilmesi ve diğer şeyler El Kaide’yi gösteriyor” diye konuşan Muallim, Cisr Eş Şuğur’dan kaçan ve geri dönenlerin tutuklandığına dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!