Bakırköy ve Sarıyer'deki okullarda yılbaşına yasak!

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy ve Sarıyerdeki okullarda yılbaşına yasak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 12:04

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde okullardaki yılbaşı etkinliklerine yasak geldi. Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın imzasıyla okullara gönderilen yazıda ‘derslerin engellenmemesi’ için yıl sonunda gerçekleştirilecek eğlence, çekiliş, şans oyunu gibi etkinliklerin yapılmaması istendi.

Haberin Devamı

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kurumlarında yılbaşı etkinliklerinin yapılmaması için okullara 25 Aralık’ta bir yazı gönderdi. İlçedeki tüm özel, resmi okul ve kurum müdürlüklerine gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:
“Yıl sonu itibari ile dersleri engelleyecek her türlü eğlence, çekiliş, şans oyunu ve öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edebilecek tüm organizasyonların yapılmaması hususunda gereğini rica ederim.”
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Gazi, yazının ders programlarının kesintiye uğramaması amacıyla gönderildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz yıllarda yılbaşı öncesinde bir haftalık çeşitli etkinlikler gündeme geliyordu. Ders programlarını aksatacak, eğlence gibi etkinlikleri içeren 2-3 satırlık bir yazı okullara gönderildi. Bu organizasyonların ders saatlerini aksatmaması için yazı gönderildi. Programların kesintiye uğramaması için. Yazıda gerekli açıklama yer alıyor.”

Haberin Devamı

Eğitim-Sen: Ne sakıncası olabilir?

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemedi.

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak ise yeni yıl öncesi etkinliklerin çocuklara zararı olmadığını belirterek yasak kararını eleştirdi. Uluocak şöyle konuştu:
“Son zamanlarda farklı illerde de gündeme gelen ve yılbaşı kutlamalarını yasaklayan kararlar hükümet organlarının eliyle yürütülen muhafazakâr bir kampanyanın okullara yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlayış doğru değil. Yeni yıl etkinliklerinin eğitim kurumlarına, çocuklara ne gibi bir sakıncası olabilir? Çocuklar birbirilerine küçük hediyeler verdiklerinde bunun ne zararı olabilir? Çocuklar yılbaşını özgürce kutlayabilmeli.”

Sarıyer’de de yasak var, gerekçesi ‘şikâyet’

Sarıyer’de de İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz imzasıyla 29 Aralık’ta ilçedeki tüm resmi ve özel okullara gönderilen yazıda yılbaşı kutlamalarına yasak getirildi. Karara gerekçe olarak ‘ALO 147’ye gelen şikâyetler’ gösterildi.

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz imzasıyla ilçedeki okullara gönderilen yazıda şöyle denildi:
“Müdürlüğümüze yapılan şikâyetlerden yılbaşı kutlamalarıyla ilgili mevzuat dışı uygulamaların olduğu anlaşılmaktadır. Yılbaşı nedeniyle öğrencilerin, velilerin rızası olmadan hediyeleşmeye yönlendirilmesi, okullarda yılbaşı kutlamaları düzenlenmesi gibi uygulamaların olmaması konusunda bilgileriniz ve gereğini önemle rica ederim.”

Haberin Devamı

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Melek Yaşar da yılbaşı nedeniyle öğrencilerin birbirlerine hediyeler aldığı ve bunların pahalı olduğuna dair şikayetler geldiğini söyledi. Yaşar okullara gönderilen yazıyla ilgili şöyle konuştu:
“Okullara yazı gönderildi. Ancak okullardan ve velilerden ALO 147 aracılığıyla şikâyetler geliyordu. Öğrenciler arasında hediyeleşme yapıldığı, alınacak hediyelerin belli fiyatta olması gerektiği, yani pahalı olduğuna dair velilerden de şikâyetler gelmiş.”

Bakırköy ve Sarıyerdeki okullarda yılbaşına yasak

İl Milli Eğitim Müdürü: Böyle bir uygulama yok

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise il genelinde okullarda yılbaşı kutlamalarına ilişkin yasak uygulaması olmadığını söyledi. Yıldız, “Milli Eğitim Bakanlığı ile durumu paylaştık. İstanbul genelindeki okullarda yılbaşının kutlanmayacağına dair böyle bir uygulama yok. Bilgimiz dışında sadece 2 ilçede, Bakırköy ve Sarıyer’de okullara yazı gönderilmiş” dedi.

Haberin Devamı

Bartın’da da SMS’li uyarı yapılmıştı

Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir de geçen hafta okul müdürlerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajda, yılbaşı kutlamalarının, çocukların bilinçaltını işgal etmesine fırsat verilmemesini istemişti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, yılbaşı nedeniyle kentteki 108 okul müdürünün cep telefonuna yolladığı mesajda şöyle demişti:
“Kıymetli yönetici arkadaşlarım; yaklaşan yılbaşı nedeniyle yüzde 99’u Müslüman olan bu güzel Anadolumuzun anasınıfı, anaokulu ve tüm okullarımızda çocuklarımıza Anadolu insanının gelenek ve görenekleri ile bağdaşmayan, Hıristiyanlık propagandası olan noel-yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.”

DİYANET’TEN YILBAŞI HUTBESİ: GAYR-İ MEŞRU…
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı hutbede ise yaklaşan yılbaşı ile ilgili şu ifadeler yer almıştı:
Geride bıraktığımız zamanın bir muhasebesini barındırması gereken saatler ne acıdır ki her yıl bir takım yanlışlarla israf edilmektedir.
Dinî ve ahlâkî değerler unutularak ya da dikkate alınmayarak gayr-i meşru tutum ve davranışlarla, eğlence aldatmasıyla nefesler, hayatlar, yarınlar hiçe sayılarak heba edilmektedir. Bu ne acı bir tablodur.
Dünyanın farklı coğrafyalarında nice zulümlere maruz kalan insanların feryatlarını, gözyaşlarını dikkate almadan dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmek ne kadar hazin, ne kadar insanî ve vicdanîdir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!