Bakırköy Adliyesi önünde avukatlardan Tahir Elçi anması

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy Adliyesi önünde avukatlardan Tahir Elçi anması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 14:34

Bakırköy Adliyesi önünde avukatlardan Tahir Elçi anması

Haberin Devamı

Erhan TEKTEN - Taner YENER / İSTANBUL, (DHA) - BAKIRKÖY Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukat, ölümünün yıl dönümünde Tahir Elçi'yi andı. 
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünün 2'nci yılında Bakırköy Adalet Sarayı önünde bir dakika saygı duruşunda bulunan avukatlar daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan avukat Züleyha Gülüm, Tahir Elçi'nin ölümünden kısa bir süre önce bir televizyon programında söylediği sözlerden dolayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.
Gülüm, "Meslektaşımızı itibarsızlaştırmayı amaçlayan, Diyarbakır Barosu'ndaki makamında gözaltına aldırmıştı. Yıllarca bu ülkede hak mücadelesi veren Tahir Elçi'nin ölümüne giden yolun başlangıcı işte bu adliyede başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatmış olduğu soruşturma Tahir Elçi aleyhinde yapılan linç kampanyasını körüklemiş, sonraki süreçlere ise zemin hazırlamıştır. Adliye adalet tesis eden bir yer olmaktan çıkmış, barışın elçisi Tahir Elçi'nin mezar taşının dikilmesine zemin hazırlamıştır. Ölümün üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen soruşturma dosyasında hiçbir gelişme kaydedilmemiştir. Davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!