Bakanlıktan otellere hijyen broşürü

Hürriyet Haber
13.01.2006 - 00:00 | Son Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı lejyoner hastalığı, sağlıklı mutfak, yiyecek içecek servisi ve yüzme havuzları konularında broşürler hazırlatarak otellere gönderdi.

Bakanlık tarafından otel işletmecilerini uyarmak amacıyla bastırılan broşürler, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Broşürde, sıcak su tanklarının üç ayda bir, soğuk su tanklarının yılda en az bir kere temizlenip dezenfekte edilmesi gerektiği hatırlatılarak, tank dibinde biriken tortunun lejyoner bakterisinin doğal üreme alanı olabileceğine dikkat çekildi. Otellere gönderilen "Yüzme Havuzlarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar" başlıklı broşürde ise suyun kalite ve kirliliğinin kontrol altına alınması gerektiği bildirildi. "Yiyecek ve İçecek Servislerinde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar" başlıklı broşürlerde de servis personelinin üniformasının temiz, tüm metal malzemelerin temiz ve parlatılmış olması gerektiği uyarısında bulundu. Mutfaklar İçin İpuçları broşüründe ise yemek pişirilen ve bulaşık yıkanan bölümlerin ayrı olması gerektiği bildirildi.
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı