Bakanlık yol göstersin

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık yol göstersin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

19 kadının 10’unun kanser çıktığı Karagedik’te Belediye Başkanı Ahmet Dinç, "Sağlık Bakanlığının harekete geçerek, geniş çaplı bir tarama yapmasını ve tedavi için yol göstermesini istiyoruz" dedi.

Türkiye Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) tarafından Ankara kırsalında başlatılan meme kanseri araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Karagedik Belediye Başkanı Ahmet Dinç, "Ortaya çıkan sonuç karşısında Sağlık Bakanlığının harekete geçerek, geniş çaplı bir tarama yapmasını ve tedavi için yol göstermesini istiyoruz" dedi.

HASVAK’ın "Kadın Hayattır" sloganı ile başlattığı meme kanseri araştırma ve eğitim projesinin ilk olarak Karagedik’te uygulamaya konulduğunu belirten Belediye Başkanı Dinç, ilk etapta sağlık taramasından geçirilen 19 kadından 10’unun kanser olduğunu hatırlattı.

Beldede yaşayan kadınların, "yatağa düşmeden hasta olmadıkları" inancıyla hiçbir zaman doktora başvurmadıklarını ve muayene olmadıklarını ifade eden Dinç, HASVAK’ın araştırmasında ortaya çıkan sonuçtan endişe duyduğunu söyledi.

Beldedeki tüm kadınların kanser taramasından geçirilmesini isteyen Dinç, "Ortaya çıkan sonuç karşısında Sağlık Bakanlığının harekete geçerek, geniş çaplı bir tarama yapmasını ve tedavi için yol göstermesini istiyoruz" dedi. Öte yandan Dinç, beldedeki sağlık ocağı binasının yerine yeni bir sağlık ocağı binası yapıldığını belirterek, yakında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!