Bakanlık: Yol dar, tuvalet yapamayız

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık: Yol dar, tuvalet yapamayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 10:57

Saatlerce trafikte bekleyen İstanbullu'nun en büyük problemi tuvalet ihtiyacı. Dün köprüden yayın yapan Hürriyet Dünyası, sürücülerin bu problemini pet şişelerle çözdüğünü haber yapmıştı. Sürücüler yol kenarlarına kurulacak seyyar tuvaletlerin soruna çözüm olacağını düşünüyor ama Ulaştırma Bakanlığı yol darlığını gerekçe göstererek tuvalet yapılmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

FSM ve Haliç köprülerinde 3 ay sürecek onarım yüzünden İstanbul trafiği felç oldu, sürücüler çıldırma noktasına geldi. Hürriyet Dünyası da dün FSM'den, kabusun merkezinden gün boyu yayın yaptı. Ancak yaşanan ama pek dile getirilmeyen bir problem vardı. Bir yakadan bir yakaya geçişin 5 saat sürdüğü köprü trafiğinde sürücülerin belki de en büyük derdi tuvalet ihtiyacı... Saatlerce trafikte kalan sürücü ve yolcular yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirip, tuvalet ihtiyaçlarını ise boşalan pet şişelerle gideriyorlar. Vatandaşlar 'yol kenarlarına seyyar tuvalet kurulabilir, böylece sorun çözülür' görüşünde birleşiyor. 

/images/100/0x0/55eb44f2f018fbb8f8b64608
İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik çilesi İstanbullu'yu canından bezdirdi. Özellikle FSM'de saatlerce süren beklemeler nedeniyle vatandaşın en büyük sıkıntısı 'tuvalet' oluyor. Vatandaşın Hürriyet Dünyası aracılığıyla dile getirdiği bu sıkıntıyı biz de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'a ilettik.

Haberin Devamı

SEBATİ KARAKURT'TAN TRAFİĞE KESİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / WEB TV

Müsteşar Soluk, "Bu son derece mantıklı, insani bir talep. Biz de bu çalışmaları yapmazdan önce hem tuvalet hem de büfe yerleştirmeyi düşündük. Ama düzeneği nereye kuracağız? Bunu yolun üzerine koymamız gerekir; o zaman yol daha da daralır. Zaten sorun yolun darlığından kaynaklanıyor. Bu nedenle tuvalet ve büfe yerleştirmekten vazgeçtik" dedi.


 
Soluk, tüm bu çalışmaların vatandaşın can ve mal güvenliği için yapıldığını belirtirken, "Bu sıkıntıyı piknik yapılsın, diye yaşatmıyoruz ki. Dün gece İstanbul'daydım. Avcılar'da 500-600 metrelik bir yolu 1 saat 40 dakikada geçebildim. Ama orada bu tür sıkıntılar yok. Şunu unutmamak gerekiyor ki; bir yol yapacaksak bir yerleri kapatmak zorundayız" dedi. 

Haberin Devamı

GEÇİCİ İSKELE KURULAMAZ MIYDI

"Peki ama bu çalışmaların yapılacağı önceden belliydi. En azından deniz yolunun kullanımının artırılması için geçici iskeleler kurulamaz mıydı?" sorumuza Müsteşar Soluk, "Geçici iskele kursak bile; elimizdeki deniz aracı, arabalı vapur sayısı belli. Bunlar hemen alınacak şeyler değil ki" yanıtını verdi.
 
Gebze-İstanbul yolunu 5-6 şeride çıkarmak için de Ankara-Sincan tren hattını yapmak için de trafiği kapatmak zorunda olduklarını yineleyen Soluk, medyaya da bir mesaj verdi: 
"Bakacağınız göz, yapılan herşeyin insanımızın refahı, mutluluğu; can ve mal emniyeti için yapılıp yapılmadığı olsun. Reytingi değil, bunları göz önüne alarak bakın ve değerlendirin."

Haberin Devamı

 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!