Bakanlık temsilcisinden AGC'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık temsilcisinden AGCye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 16:28

Bakanlık temsilcisinden AGC'ye ziyaret

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Antalya Temsilcisi Avni Aksoy, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Avni Aksoy, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görev AGC Başkanı Yeni'ye geçmiş olsun dileğinde bulunan Aksoy, cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi aldı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyetin farklı ulusal-yerel gazete, dergi, haber ajansı, radyo, televizyonlarda çalışan 350 üyesinin bulunduğunu, uluslararası ilişkilere önem verdiklerini, 8 ülkede kardeş kuruluşlara sahip olduklarını, 2009 yılında Rusya'dan 500 gazeteciyi Antalya'da ağırladıklarını, çevre illerdeki gazeteciler cemiyetlerini de Akdeniz Gazeteciler Federasyonu çatısı altında topladıklarını hatırlattı.

'TÜRKİYE VE ANTALYA'YI TANITIYORUZ'

Başkan Mevlüt Yeni, AGC'nin gazetecileri tek çatı altında toplayıp sorunlarını çözme yanında Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına da katkıda bulunduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AGC için "Dışişleri Bakanlığı gibi çalışıyor" sözlerini de hatırlatan Yeni, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak projeler üretip hayata geçiriyoruz, şehrimize her yıl yabancı ülkelerden gazetecileri davet ediyoruz. Konferanslar, bilgilendirme toplantıları, kültürel geziler düzenliyoruz. Yabancı gazetecileri Antalyalı meslektaşlarımızla tanıştırıp kaynaştırıyoruz, üyelerimizi kardeş kuruluşlarımızın olduğu ülkelere götürüyoruz. 70 çocuğumuza da eğitim yardımında bulunuyoruz" diye konuştu.

5 İLDE TEMSİLCİLİK VAR

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Avni Aksoy da bakanlığın İstanbul'dan sonra İzmir, Edirne, Gaziantep ve Antalya'da temsilcilikler açtığını, Antalya'da bir yıldan beri görev yaptığını ifade etti. Temsilciliklerin görevinin bakanlığın faaliyetleri ve dış politika konularında bilgilendirme yapmak, illerdeki yabancı ülke elçilik ve konsolosluklara destek olmak olduğunu anlatan Aksoy, Türkiye'nin vizyonunun dünyaya sığmayacak kadar geniş olduğuna değindi. Aksoy, basının önemi üzerinde de durdu, Antalyalı gazetecileri ülkemizin ve Antalya'nın tanıtımına olan katkılarından dolayı kutladı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ziyaretin ardından günün anısına Avni Aksoy'a AGC bayrak takdim etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!