Almanya'dan Suriye'ye asker onayı!

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan Suriyeye asker onayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 10:57

Almanya hükümeti Suriye'ye asker göndermeyi onayladı. Bin 200 asker, Tornado keşif uçakları, fırkateyn ve yakıt ikmal uçağı için bakanlar kurulu onay verdi. Bu, Almanya'nın yurt dışında en büyük askeri varlığı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Alman hükümeti, terör örgütü IŞİD'e karşı savaş için Suriye'ye asker ve keşif uçakları göndermeyi onayladı.

Bakanlar kurulu bu sabahki oturumunda Suriye'ye bin 200 kadar Alman askeri, 4 ila 6 arasında Tornado keşif uçağı, bir fırkateyn ve yakıt ikmal uçağı göndermek için onay verdi.

ŞİMDİ SIRA MECLİS'TE

Bugün siyasi parti grupları kendi aralarında asker gönderme planını tartışacak. Meclis'te ilk tartışma ise yarın.
IŞİD'e karşı askeri operasyon için kabine taslağında şöyle deniyor: “Almanya'nın amacı IŞİD'e karşı ittifak çerçevesinde ve özellikle Fransa, Irak ve Uluslararası ittifak'ın IŞİD'e karşı mücadelesine katkıda bulunmak.”

Almanyadan Suriyeye asker onayı


10 YIL SÜREBİLİR

Alman askerleri Suriye'de bir yıl kalacak ve 134 milyon Euro'ya malolacak.. Bu süre her yıl sonunda uzatılacak. Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, IŞİD'e karşı savaşın uzun sürebileceğini söylerken, “IŞİD gibi bir terör örgütüne karşı mücadele için uzun soluğa ihtiyacımız var” dedi.

Bakan Steinmeier, terör örgütü bitinceye kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

Alman Ordu Mensupları Birliği Başkanı Andre Wüstner, IŞİD'e karşı savaşın çok daha uzun süreceğini söyledi. Wüstner, “Ben bu savaşın 10 yılı aşkın süreceğinden hareket ediyorum” dedi ve terör örgütünün sadece Suriye ve Irak'ta değil, Kuzey Afrika'dan Mali'ye kadar uzandığını belirtti.

MUHALEFET KARŞI

Suriye'ye Alman askeri gönderilmesine Sol Parti genel olarak karşı. Yeşiller'in de asker gönderilmesine 'hayır' demesi bekleniyor. Ancak büyük koalisyon hükümetinin oylarıyla meclisten onayın çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!