Bakanlık görevlileri Ağrı'da şap taraması yaptı.

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık görevlileri Ağrıda şap taraması yaptı.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 10:11

Bakanlık görevlileri Ağrı'da şap taraması yaptı.

Haberin Devamı

Oğuzhan HANÇER / AĞRI (DHA)-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ve Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr Veli Gülyaz hayvancılık yapan işletmelerde Şap Hastalığı saha taraması yaptı.
    Tutak İlçesinin Suvar Köyü, Ağrı merkez Yoncalı ve Kazılı Köyleri, Doğubayazıt İlçesi Karakulak ve Sağlıksu köylerinde büyükbaş hayvancılık yapan işletmeleri ziyaret eden heyet yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken işletme yetkilileri ve vatandaşlarla sohbet etti. Ahırların fiziki durumunu yerinde kontrol eden heyet şap hastalığı ve aşılamalar konusunda vatandaşa bilgi verdi. İlçede hasta hayvan kalmaması gerektiğinden bahseden Dr. Nihat Pakdil ilk defa aşı yapılacak buzağılar için birinci aşıyı yaptıktan sonra 20 gün içinde ikinci aşının yapılması için İlçe Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerektiğini söyledi. Hayvan barınaklarında havalandırma başta olmak üzere fiziki şartların modern hale getirilmesinin öneminden de bahseden Dr. Pakdil, Bakanlığın bu konuda verdiği destekler hakkında vatandaşı bilgilendirdi.
    Heyet, Diyadin jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesini de gezdi ve tesis hakkında bilgi aldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Gülyaz, geliştirilen Şap aşısının önemi ve etkisinden bahsederek, aşı sıkıntısının olmadığını, ihtiyaç duyulan aşının zamanında illere gönderileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!