Bakanlığın sokak hayvanları için vereceği destek yeni yatırımlar için umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Bakanlığın sokak hayvanları için vereceği destek yeni yatırımlar için umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 12:55

Bakanlığın sokak hayvanları için vereceği destek yeni yatırımlar için umut oldu

Haberin Devamı

UŞAK'ın AK Partili  Belediye Başkanı Nurullah Cahan, barınaklara Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından verileceği açıklanan hibe destekle, sokak hayvanları için yeni yatırımlar yapılabileceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, önceki gün (Cuma) Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamada, "Evcil hayvanlar konusunda önümüze 6 hedef koyduk. Kısırlaştırma, aşılama, küpeleme, sahiplendirme ve diğer bakım tedavi hizmetleri gibi 6 eylem planımız var. Bunun için belediyeleri de güçlendiriyoruz. Yüzde 45'e kadar maddi destek hibe veriyoruz. Türkiye'de pek çok yerde hayvan bakım rehabilitasyon merkezleri kuruldu ama kısırlaştırma, küpeleme ve sahiplendirme faaliyetlerini daha da hızlandırmamız gerekiyor. Bu sene hayvan başına kedi ve köpek için belediyelere hibe olarak 50 lira veriyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu'nun açıklamasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın vereceği hibe destekle ilgili DHA'ya açıklamalarda bulunan AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bakanımız Veysel Eroğlu, Türkiye'yi ve özellikle belediyeleri ilgilendiren sevindirici bir açıklama yaptı. Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda, sokak hayvanlarının topluma daha sağlıklı bir şekilde dönüşleri açısından güzel bir uygulama başlattı. Sokaktaki başıboş hayvanlarının sokaktan alınarak, tedavi edilmesi, kısırlaştırılması ve sağlıklı oldukları anlamına gelen kulaklarına çip takılmasını kapsayan hizmetlerle ilgili olarak bakanlığımız hayvan başına 50 TL destek pirimi verecek. Biz yıllardır Uşak'ta hayvan barınağımızda bu hizmetleri aralıksız sürdürüyoruz. Belediyemizin hasta hayvanları toplama araçları var. Sokak hayvanlarını toplayarak, kısırlaştırma, hastalıklarının tedavisi ve kulaklarına çip takılma işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Uşak'ta 200 hayvan kapasiteli hayvan barınağında aylık yaklaşık 50 sokak hayvanına tedavi hizmeti verildiğini ifade eden Başkan Cahan şöyle konuştu:

"Uşak genelinde sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını karşılamak için padoklarımız var. İlimizdeki Hayvan Hakları Koruma Dernekleri ile hayvanların doğal ortamlarında daha sağlıklı olmaları konusunda ortak çalışmalarımız devam ediyor. Sokak hayvanlarına belediye olarak her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Yakın zamanda Uşak'a yeni ve daha modern bir hayvan barınağı yapmayı planlıyoruz. Bu konuda bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. Bakanımıza bu teşviki verdiği için teşekkür ediyorum. Verilen teşvik belediyelerin maddi olarak yükünü biraz olsun üzerinden alır. Biz zaten bu hizmetleri veriyorduk. Verilecek destek yeni kedi evleri, padok almamızı sağlayarak, Uşak'taki sokak hayvanlarının daha nitelikli ve sağlıklı bir ortamda yaşamasına vesile olacak."

Yavuz KUŞDEMİR /UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!