Bakanlar camide vatandaş ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar camide vatandaş ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 18:07

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avusturya’ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde mevkidaşı Michael Spindelegger ve uyumdan sorumlu Devlet Sekreteri Sebastian Kurz ile birlikte ATIB ( Avusturya Türk İslam Birliği) merkezinde vatandaşlar ile buluştular.

Haberin Devamı

SPINDELEGGER: İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNDE BURADA YAŞAYAN TÜRKLERİN KATKISI BÜYÜK OLACAKTIR…

Büyükelçi Ayşe Sezer’in de hazır bulunduğu sohbet toplantısında Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Dıişleri Bakanı Michael Spindelegger bir konuşma yaparak, “Bugün sayın bakan ile  bir okulu ziyaret ettik. Öğrencilerle sohbet fırsatımız oldu. Şimdi de ATIB camiinde sizlerleyiz. İki ülke arasındaki sıcak dostluk ilişkilerinde burada yaşayan Türklerin katkısı büyük olacaktır.” dedi.

DAVUTOĞLU: ÇOK RENKLİLİK O ÜLKENİN ZENGİNLİĞİNİ GÖSTERİR

“Aslında Bakan gecikmiş bir ziyaret yapıyoruz. Sayın Spindelegger defalarca davet etti ama özellikle Suriye’deki gelişmeler nedeniyle bir türlü Viyana’ya gelemedik” diyen  Ahmet Davutoğlu ise, “ Bu seferki ziyaretimi biraz uzun tutmak istedim. Sizlerle beraber olabilmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Avusturya’da huzurlu bir yaşam için Almanca lisanını öğrenmemizin önemi büyük. Kendi değerlerimizi kaybetmeden entegre olamaya çalışmalıyız. Bir ülkede çeşitlilik ne kadar çok olursa bu renklilik o ülkenin zenginliğine işaret eder” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KURZ:  YAŞAM STANDARTIMIZI BİRLİKTE KORUYUP YÜKSELTECEĞİZ

Uyumdan sorumlu Devlet Sekreteri Sebastian Kurz ise “Göçmenlerin uyumu için sürekli projeler üretiyoruz. Bir çok yeni uygulamalar ile Avusturya’da yerli ve yabancı herkesin uyum ve huzur içinde yaşamasını tüm taraflar için yaşam kalitesinin korunarak ilerlemesini arzu ediyoruz.” dedi.

Toplantıya Yeşiller Milletvekili Alev Korun, Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezer ve bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldılar. Toplantının ardından, Bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’i ziyarete gittiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!